Sammira nema u izlogu za Ligu prvaka: Jurčić po prednost od "nekoliko prema nula", kreće s provjerenim sastavom

Foto: Damir Krajač / Cropix

DINAMOV trener prije sezone najavio je ono što pokazuje na službenim utakmicama: Momčad će što se tiče taktičke postave, igrati 4-1-4-1 na domaćem terenu, dok će se na težim gostovanjima ili u velikim utakmicama, prešaltati na 4-2-3-1.

Onima kojima se tako posložena momčad čini "kontrolirano rizičnom", Jurčić je objasnio kako je to tek varijacija na temu osnovne postave, u koju se lako prešaltati iz onog što dinamovci igraju na većini utakmica.

U praksi, to znači da Jurčić u svakom slučaju zna barem 10 igrača s kojima će sutra krenuti po 10-ak milijuna eura vrijedan prolaz, bez obzira na koju se taktiku odlučio.

Ono što je jednako izvjesno, među njima neće biti Sammira. Brazilac je pola ljeta potrošio na oporavak od ozljede, a momčadi sjajno ide bez njega, tako da nespremnost više nije jedini razlog što ga nema u prvom sastavu.

Ako se Jurčić odluči za formaciju 4-1-4-1, onda bi momčad mogla zaigrati u sastavu:

Zelenika - Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić - Ademi - Soudani, Husejinović, Pamić, Fernandes - Čop.

U ovom slučaju nastupila bi dakle već uigrana i standardizirana postava, u kojoj je moguća tek jedna rošada, koju je Jurčić već radio - zamjena mjesta Fernandesa i Čopa, u kojoj bi Duje išao na lijevu stranu, a Junior u špicu.

U slučaju da se Jurčić čak i kod kuće protiv Austrije odluči za oprezniji pristup, s dva defenzivna vezna, Dinamo će igrati ovako:

Zelenika - Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić - Ademi, Leko (Pamić) - Soudani, Husejinović, Fernandes - Čop.

Vidimo da je u ovako posloženom sastavu jedina dvojba tko će Ademiju raditi društvo na centru, a čini nam se kako je Jurčić ipak bliži svom miljeniku, iskusnom Jerku Leki.

 

Pročitajte više