Samo kod nas: Prvenstvo je gotovo, ali borba za opstanak traje u Rusanovoj! Pratite tijek susreta.

Foto: Cropix / N. Stipaničev

BORBA za prvu ligu, debelo nakon završetka prvenstva, odvija se u Rusanovoj ulici u središtu HNS-a. Tamo u utorak od 11 sati zasjeda IO , koji će donijeti odluku jesu li utemeljene pritužbe Šibenika i Intera koji su izgubili drugoligaški, odnosno prvoligaški status, i hoće li se sukladno tome mijenjati odluka Žalbene komisije odjela za licenciranje, koja je inače - konačna. No, u HNS-u ništa nije konačno - pitajte Goricu koja je prošle sezone nelegalno izbačena iz prve lige, da bi nakon šest mjeseci dobila tek potvrdu da, eto, nije trebala biti izbačena.

Nova sezona, nova prepucavanja. Ne zna se tko troši, a tko plaća, ako je suditi po broju računa kojima se koriste klubovi u Hrvatskoj. Hrvatski dragovoljac posluje preko računa svog omladinskog pogona, dok su primjerice Šibeniku blokirana oba računa i pitanje je kako oni uopće posluju?

Činjenica da je Dragovoljac priložio potvrdu o čistom računu spram Porezne uprave za svoj omladinski pogon naljutila je Branka Laljka u Interu, koji je zbog toga žalio IO-u.

Predsjednik Dragovoljca Ivica Perković nakon izborene licence i plasmana u prvu ligu za Index objašnjava:

"Napravili smo sve u skladu sa zakonskim odredbama i pravilnicima HNS-a. Dužni smo svega dva i pol milijuna kuna, gdje smo, može se reći - među boljima! Od toga milijun i 300 tisuća kuna otpada na porezni dug star više od deset godina koji će vjerojatno otići u otpis. Kada sam preuzeo klub nakon gospodina Spajića preuzeo sam i neke stare dugove"

Laljak kaže da ste obmanuli HNS? 

"Mi imamo pravo i obvezu, prema Pravilniku o licenciranju, dostaviti potvrdu za sve pridružene subjekte, a naša nogometna škola je pridruženi subjekt preko čijeg računa normalno poslujemo. Za razliku od Šibenika, mi nemamo tekuća dugovanja. A gospodina Laljka pitam, kada su njegovi igrači posljednji put vidjeli plaću?"

Gorica drugi put ispada za zelenim stolom?! 

S nestrpljenjem sjednicu IO -a čekaju i u Šibeniku.

Klub dužan blizu 70 milijuna kuna praktički je već trećeligaš, ali je baš poput načelnog drugoligaša Intera uputio "žalbu na žalbu" i čeka rezultate iz Rusanove. Ne odobri li im se licenca za drugu ligu, Šibenčani prijete izlaskom iz HNS-ovih tijela, pozivajući se na proces preoblikovanja i političke igrice.

Proces preoblikovanja najavljuje i Dragovoljac. Pitamo se tko će u zemlji bez privrede sve to financirati.

Pročitajte više