Šarić: Mi smo banda! Pokazali smo da novci ne igraju na parketu

Foto: Hina

HRVATSKI košarkaški reprezentativac, 20-godišnji Dario Šarić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Final Four turnira ABA lige održanog u Beogradu. Cibona je osvojila prvi naslov prvaka regije, a Šarić je u dvije utakmice, polufinalu protiv Crvene zvezde i finalu protiv Cedevite ukupno postigao 44 koša, sakupio 26 skokova i podijelio 13 asistencija, te je bio najzaslužniji za prvi Cibonin naslov pobjednika regionalnog natjecanja.

> Čudesni Šarić uništio Cedevitu: Cibona je novi prvak ABA lige!

> Rimac napravio čudo s Cibonom: Znao sam da naša priča mora ovako završiti!

> Igrači Cedevite složni: "Zaslužena pobjeda Cibone!"

>
Nevjerojatna blokada! Pogledajte kako je Šarić stisnuo bananu sirotom igraču Cedevite

"Odlaskom nekih igrača iz Cibone dobio sam važniju ulogu u ekipi i nije mi smetalo da budem vođa na terenu. I moji suigrači su mi se smijali kad sam im rekao da možemo osvojiti naslov. Košarkaški vic, znači, igrači koji znaju igrati, to je pobijedilo. Ništa drugo. Oni su dobro organizirana momčad, disciplinirana, a mi smo banda!"

"Igramo s vicem i to smo pokazali u ovoj utakmici. Treneri Golemac i Rimac su napravili fenomenalan posao - pustili su ovu momčad da igra. Rijetko koji trener može proći preko svog ega kao što je on prešao i pustio momčad da igra, da sama vuče i da on sa strane pomaže", rekao je Šarić nakon rušenja gradskog rivala usred Beograda.

"Pokazali smo da imamo - mušku stvar"

"Došli smo rasterećeni, bez ikakvog pritiska. Pokazali da imamo ono najvažnije - mušku stvar, da znamo igrati košarku, da imamo vica više niti ijedna momčad ovdje na turniru. Pazite što to znači", kazao je Šarić nakon velikog slavlja.


"Presretan sam zbog naslova. Ova titula mi puno znači. Rekao bih da je i najveća u karijeri, ali tek sam na početku karijere", dodao je.

Cibona je u polufinalu u četvrtak svladala Crvenu zvezdu sa 75:70, a u nedjeljnom finalu Cedevitu sa 72:59.

"Protiv Zvezde smo pokazali da možemo, a onda nam je došla disciplinirana Cedevita. Uz pomoć navijača koji su nas došli podržati mi smo uspjeli prenijeti tu strast i dokazali smo da novci ne igraju na parketu. Mislim da je presudio taj košarkaški vic koji mi imamo", rekao je Šarić.

Sljedeća sezona?

" Ne znam je li mi ovo posljednja sezona u Ciboni. Sve će biti jasnije za tri-četiri tjedna. Prerano je za to pitanje. NBA ili ostanak u Ciboni i Euroliga, vidjet ćemo. NBA je i dalje san", dodaje Šarić.

Ovo je Ciboni bio četvrti nastup u finalu, u prethodna tri gubila je od Reflexa (2004) i partizana (2009, 2010).

Pratite nas na Facebooku:

 

 

Pročitajte više