Šarić: Svi misle da imamo laganu skupinu na Eurobasketu, ali ne bih se složio

Foto: Hina

DARIO ŠARIĆ trebao bi biti jedan od nositelja igre hrvatske košarkaške reprezentacije na ovogodišnjem Eurobasketu, kojeg Perasovićeva momčad igra na domaćem terenu, barem što se tiče prvog kruga.
 
Hrvatska će, naime, biti domaćin u kojoj se uz nju nalaze još i Slovenija, Makedonija, Grčka, Nizozemska i Gruzija. Na prvu, riječ je o skupini koja nudi priliku Hrvatskoj za nesmetan prolazak u iduću fazu, ali Šarić je itekako oprezan.
 
"Svi misle da je lagano, ali ne bih se složio, barem ne posve. Grupa nije izrazito teška, ali ni lagana", smatra član Efesa, koji je potom i objasnio zašto poziva na oprez.
 
"Ne smijemo ih podcijeniti, ali ni strahovati od njih"
 
"Slovenija može biti jako nezgodna, no dobili smo ih na njihovom terenu. Grci su nam stari znanci, lako su nas dobili u Španjolskoj, iako smo mi njih dobili u pripremama. S Gruzijom smo igrali u Sloveniji i dobro se sjećamo kako su nas namučili", poručio je i nastavio:
 
"Makedonija po meni više nije tako dobra kao 2011. godine, ostala je bez nekih važnih igrača, a o Nizozemskoj ne znam baš ništa. Uglavnom, sve su to protivnici koje ne smijemo podcijeniti, ali opet od kojih ne moramo strahovati."
 
Prokomentirao je i momčad Hrvatske u odnosu na prošla velika natjecanja. "Imat ćemo skoro istu momčad, znamo što nam je nedostajalo na Svjetskom prvenstvu i što trebamo raditi", zaključio je.
 
Eurobasket kreće 5. rujna, a finale je na rasporedu 20. rujna.

Pročitajte više