Scolari šuti o odlasku: "Nitko neće umrijeti zbog ovog poraza"

Foto: Getty Images/Guliver Image

BRAZILSKI izbornik Luiz Felipe Scolari dan nakon katastrofalnog 1:7 poraza od Njemačke u polufinalu Svjetskog prvenstva pokušao je ohrabriti sebe i svoje igrače kazavši kako život ide dalje, te da su i oni ipak pobjednici.

Na današnjoj pressici poručio je da ne namjerava napustiti klupu reprezentacije.

"Znam što se dogodilo jučer, znam kako je osjećati sram, taj osjećaj me nikada neće napustiti. Ali, život ide dalje. Igrači će nastaviti živjeti svoje živote, oni su i dalje pobjednici. Naš život nije ispunjen samo porazima, oni su najgori, ali život je dobar, nitko neće umrijeti zbog ovoga. Zajednički smo pobjeđivali, zajedno smo i izgubili. Postoje lijepi, ali isto tako i ružni trenuci", izjavio je Scolari.

Scolari je s Brazilom 2002. godine osvojio naslov svjetskog prvaka, a ovaj put utjehu će tražiti u borbi za broncu u subotu.

Još uvijek nije razgovarao s vodstvom Saveza (CBF) o eventualnom nastavku suradnje.

"O tome sada ne razmišljam, kao što nisam razmišljao niti na početku natjecanja. Pustite nas da još odigramo utakmicu za treće mjesto, završimo natjecanje, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi iako znamo da ono što će se dogoditi u subotu neće promijeniti ono što se dogodilo jučer", dodao je brazilski izbornik.

Brazilski mediji već su počeli tražiti zamjenu za Scolarija, a među kandidatima se spominju Tite, Muricy Ramalho i Vanderlei Luxemburgo.

Pročitajte više