Serena Williams nije dopustila iznenađenje: Preko Muguruze došla do šestog Wimbledona

Foto: Hina

SERENA WILLIAMS po šesti je put u karijeri osvojila naslov pobjednice u Wimbledonu, ona je u finalu svladala Španjolku Garbine Muguruzu sa 6-4, 6-4. 
 
Williams je loše krenula u finalni dvoboj protiv 21-godišnje Španjolke, koja je po prvi put u karijeri igrala finale nekog "grand slam" turnira, te je u prvoj igri izgubila servis. Muguruza je držala tu prednost od svog vodstva od 4-2 u prvom setu, ali tada je Williams napravila seriju u kojoj je osvojila devet od sljedećih 10 gemova i stigla do nedostižnog vodstva od 6-4, 5-1. Muguruza je uspjela osvojiti tri gema zaredom, od toga dva na servis Williams i stići do 5-4 uz servis, ali potom je velika Amerikanka napravila "break" bez izgubljenog poena i zaključila meč.
 
Williams je tako pridružila ovogodišnji naslov u Wimbledonu onima iz 2002., 2003., 2009., 2010. i 2012.
 
Serena trenutno drži sva četiri Grand Slam naslova
 
Pobjedom protiv Muguruze Williams je po drugi put u karijeri došla u situaciju da u svom vlasništvu istovremeno ima naslove na sva četiri "grand slam" turnira, najbolja je bila na US Openu prošle godine, te na ovogodišnjim izdanjima Australian Opena i Roland Garrosa. Prvi je put u takvoj poziciji Williams bila nakon što je osvojila Roland Garros, Wimbledon i US Open 2002., te Australian Open 2003. Ukoliko početkom rujna osvoji i US Open, Williams bi po prvi put u karijeri mogla osvojiti sva četiri "grand slama" u istoj godini. Posljednja igračica kojoj je to uspjelo bila je Njemica Steffi Graf 1988. godine.
 
Ukupno je za Williams ovo 21 "grand slam" naslov u pojedinačnoj konkurenciji, te se nalazi na trećem mjestu svih vremena. Više naslova od nje imaju samo Australka Margaret Court (24) i Graf (22).
 
Rojer i Tecau slavili u muškim parovima
 
Nizozemac Jean-Julien Rojer i Rumunj Horia Tecau pobjednici su turnira muških parova u Wimbledonu, oni su u finalu svladali Britanca Jamiea Murraya i Australca Johna Peersa sa 7-6 (5), 6-4, 6-4.
 
I za Rojera i za Tecaua ovo je prvi "grand slam" naslov u karijeri, Rojer je po prvi puta igrao i u finalu, dok je Tecau prije ovoga trijumfa tri puta gubio finala Wimbledona i to tri godine zaredom, od 2010. do 2012. sa svojim tadašnjim partnerom Šveđaninom Robertom Lindstedtom.
 
Rojer i Tecau su naslovom u Wimbledonu potvrdili odličnu formu ove sezone, na prva dva "grand slama", Australian Openu i Roland Garrosu stizali su do polufinala.
 
Murray i Peers su plasmanom u finale Wimbledona ostvarili najveći uspjeh u karijeri. 
 

Pročitajte više