Sevilla, Fiorentina, Dnipro i Napoli u polufinalu Europa lige, Perišić zabio i razbio glavu

Foto: Hina, Index

FIORENTINA, Napoli, Sevilla i Dnipro prošli su u polufinale Europa lige. U petak od 13 sati u Nyonu će biti održan ždrijeb parova polufinala, a sat vremena ranije i parovi Lige prvaka.

Prve utakmice polufinala igraju se 7. svibnja, a uzvratni susreti 14. svibnja. Finale je 27. svibnja u Varšavi.

Sevilla preživjela Zenitov preokret, Beto kriv za dva gola

Sevilla i dalje brani naslov, kojeg je lani uzela predvođena Ivanom Rakitićem. Nakon pobjede 2:1 protiv Zenita u prvoj utakmici, u uzvratu su Andalužani u gostima izborili 2:2.

Gosti su poveli golom Carlosa Bacce iz jedanaesterca u šestoj minuti. Zenit je izjednačio u 48. nakon katastrofalne pogreške vratara Beta kojem je lopta ispala iz ruke. Šatov je ubacio loptu u kazneni prostor, a Beto umjesto da je lagano ulovi, on je neobjašnjivo ispustio loptu, što je iskoristio Rondon. Pola sata prije kraja utakmice Sevilla je mogla do novog vodstva, no Iborra je loše reagirao u gužvi ispred gola. Beto je u 72. minuti još jednom pogriješio nakon što je Hulk opalio sa 30 metara, a vratar gostiju nespretnom reakcijom pospremio loptu iza gol crte. Rezultat 2:1 jamčio je produžetke, ali Sevillu je spasio Gameiro izjednačivši na 2:2 u 85. minuti.

Perišić spasio Wolfsburg novog poraza

Wolfsburg je u Napulj stigao sa zaostatkom od tri gola nakon što su ih Talijani demolirali u prvoj utakmici sa 4:1. Ivan Perišić tada je kao adut s klupe asistirao za utješni gol, a u uzvratu se našao u prvih 11 i bio konstantna prijetnja za domaće.

 

 
Wolfsburg je bio bolji u prvom poluvremenu tijekom kojeg j Napoli samo jednom zapucao na gol gostiju, no domaći su ipak prvi došli do vodstva. Napoli je poveo 2:0 golovima Josea Callejona (50) i Driesa Mertensa (65), no "Vukovi" su uspjeli izjednačiti golovima Timma Klosea u 71. i Perišića u 73. minuti. Hrvatski veznjak natrčao je na 12 metara i glavom sjajno pospremio ubačaj s desnog boka u rašlje za konačnih 2:2. Tijekom udarca je rasjekao čelo, ali nastavio je utakmicu.

Napoli u europskom polufinalu prvi put nakon Maradone!

U redovima Napolija nije bilo Ivana Strinića koji nema pravo nastupa jer je ove sezone u Europskoj ligi igrao za Dnjipro.

Napoli je zadnji put stigao do polufinala nekog europskog kupa 1989. godine kada je pod vodstvom legendarnog Diega Maradone osvojio Kup Uefa pobijedivši u finalu Stuttgart (2:1, 3:3). Ukoliko Napoli ode do samog kraja, Rafael Benitez će postati tek drugi trener u povijesti Kupa Uefa/Europske lige s tri naslova. Do sada je to uspjelo jedino Talijanu Giovanniju Trapattoniju na klupi Juventusa (1977, 1993) i Intera (1991). Benitez je do sada slavio na klupi Valencije (2004) i Chelsea (2013).

Badelju 10 minuta, sudac oštetio Dynamo

U napetom okršaju u Firenzi Fiorentina je pobijedila kijevski Dynamo 2:0 nakon što je prvi dvoboj završio 1:1.


Iako su domaćini dominirali od početka susreta, a od 40. minute igrali s igračem više, Kijevljani su u završnici zamalo stigli do izjednačenja koje bi im donijelo produžetke, no u sudačkoj nadoknadi "Viole" su potvrdile prolaz dalje.

Jermain Lens, strijelac Dynama iz prve utakmice (1:1) isključen je u 40. minuti zbog dva žuta kartona. Prvog je dobio u 14. minuti zbog oštrog prekršaja, a drugog zbog simuliranja, iako je švedski sudac Jonas Eriksson vrlo lako mogao pokazati na kazneni udarac za Dynamo. 
 

 
Samo tri minute kasnije Mario Gomez je zabio za 1:0. U 94. minuti na 2:0 povisio je Vargas. Milan Badelj je za pobjednički sastav odigrao zadnjih 10 minuta, dok je Vida igrao svih 90 minuta za goste.

Club Brugge ispao prvim porazom ove sezone

Dnjipro je izborio polufinale golom Jevhena Šahova u 82. minuti pobijedivši Club Brugge 1:0 nakon 0:0 iz prve utakmice. Bio je to prvi poraz belgijskog sastava ove sezone u Europskoj ligi. U 16 susreta Brugge je ostvario 11 pobjeda, četiri remija i jedan poraz. Nikola Kalinić je igrao za Dnjipro od 72. minute.

 

Fiorentina - Dynamo Kiev 2:0

Napoli - Wolfsburg 2:2

Dnipro - Club Brugge 1:0

Dnipro: Boyko - Fedecky, Douglas, Čeberyačko, Matos - Lučkevych, Kankava, Rotan, Konopljanka - Bezus - Seleznyov

Club Brugge: Ryan - De Fauw, Duarte, Mechele, De Bock - Simons - Refaelov, Vormer, Storm, Izquierdo - De Sutter

Zenit - Sevilla 2:2

Zenit: Lodigin - Smolnikov, Neto, Lombaerts, Criscito - Garcia, Witsel - Hulk, Danny, Shatov - Rondon

Sevilla: Beto - Coke, Pareja, Carrico, Tremoulinas - Mbia, Krychowiak - Vidal, Banega, Vitolo - Bacca

Pročitajte više