Šifo se nudio Dinamu, a završio kod njegovog krvnika: Šest mjeseci na posudbi u PAOK-u

Foto: AFP

"DINAMO nikad ne bih mogao odbiti" govorio je nedavno Gordon Schildenfeld i tako iz svog aktualnog Dinama (moskovskog), poručio onima iz njegovog bivšeg istoimenog kluba (zagrebačkog), da je spreman na povratak u Maksimir.

Činilo se da je to spoj iz snova: Šifo ne igra u bogatom moskovskom klubu (skupio je tek šest nastupa), u koji je prešao ovog ljeta iz Eintrachta, nakon odličnih igara na Euru, a Modrima, zbog Vidine prodaje u Kijev, nasušno fali stoper reprezentativnog formata i statusa.

Schildenfeld, koji je Frankfurt zamijenio Moskvom za miliju i pol eura odštete, ne bi bio skup, uz to je i reprezentativac, ali naoko dobar posao nije u planu Krune Jurčića, koji je komplimentirao Šifi, ali je indikativno poručio kako Dinamo traži "bržeg" stopera.

Međutim, našao se netko zainteresiran za njegove usluge i to dobar maksimirski poznanik, solunski PAOK, koji je prije dvije godine Dinamu srušio tko zna koji san o "proljeću u Europi".

Schildenfeld je klubu koji čvrsto drži drugo mjesto grčkog prvenstva (šest bodova isred pratnje i osam manje od vodećeg Olympiacosa) posuđen do kraja sezone. PAOK, kojem je vlasnik ruski biznismen Ivan Savvidi, na kraju sezone ima pravo otkupiti Šifin ugovor.

Pročitajte više