Simeone: Nemoguće je opisati ovaj osjećaj

Foto: Guliver Image/Getty Images

ATLETICO MADRID osvojio je naslov prvaka Španjolske nakon remija s Barcelonom na Camp Nouu, nakon 18 godina ponovno je klub s Vicente Calderona uzeo titulu u Primeri, na isti datum na koji su lani osvojili Kup kralja pobjedom nad Real Madridom.

> Neuništivi Atletico preživio Camp Nou i postao prvak Španjolske nakon 18 godina!

"Nevjerojatno. Nemoguće je opisati ovaj osjećaj. Hvala igračima", rekao je nakon velikog uspjeha režiser sjajne sezone Atletica, trener Diego Simeone, koji je odmah potom otkrio i što leži iza ovog uspjeha njegove ekipe: "Naporan rad."
 
"Jedva se čekam vratiti u Madrid koji će biti obojan u crveno-bijele boje", poručio je navijačima, a junakom ogleda posljednjeg kola Primere pokazao se strijelac izjednačujućeg pogotka Diego Godin.
 
"Borili smo se cijele godine. Nogomet je u konačnici pobijedio", kratko je poručio Godin, koji je za 1:1 zabio glavom početkom drugog poluvremena.
 
Courtois: Ovo je priča o Atleticu
 
Thibaut Courtois, sjajni vratar Madriđana, analizirao je susret za Sky Sports, spominjući ozljede Diega Coste i Arde Turana: "Bilo je veoma teško, oni su bili spremni i motivirani, a mi smo nakon 20 minuta ostali bez dva bitna igrača. Ipak, oni koji su ih zamijenili odradili su sjajan posao."
 
"Sjajan je osjećaj bio vratiti se nakon što smo gubili 1:0 na poluvremenu, potom smo samo trebali izdržati do kraja. Uspjeli smo u tome", nastavio je, uz poruku: "Nakon proteklog tjedna nitko nam davao puno izgleda, ali ovo je priča o Atletico Madridu."
 
"Cijele godine borimo se Realom i Barcelonom i svim novcima koje oni imaju, a s kojima mogu kupiti mnogo dobrih igrača. Mi smo morali pronaći drugi način. Imamo dobre igrače, no ne i najbolje, ali s napornim radom i odricanjem, dobrom taktikom i trenerom, mogu se napraviti velike stvari", zaključio je Courtois. 

Pratite nas na Facebooku: 

 

Pročitajte više