Šimuniću ništa od pomilovanja: Fifa odbacila žalbu "Za dom Joea", koji ne smije prići stadionima na SP-u!

Screenshot: Youtube

10 UTAKMICA KAZNE i zabrana pristupa stadionima reprezentativcu Hrvatske koji je plasman na SP slavio vikanjem pozdrava "Za dom!", to je kazna koja je pravomoćna nakon što je Žalbena komisija Fife odbacila zahtjev Šimunićevog odvjetnika za pomilovanjem i tako potvrdila drastičnu kaznu Disciplinske komisije. 

Šimuniću je tako potvrđena suspenzija od deset utakmica za reprezentaciju (što ovom 36-godišnjaku znači internacionalno umirovljenje), a ne smije stadionima u Sao Paulu, Manausu i Recifeu, na kojima će Hrvatska igrati u skupini na SP-u.
 
 
Euforično Šimunićevo "Za dom!" nakon uzvratne utakmice s Islandom, u prvostupanjskoj "presudi" okarakterizirano je kao veličanje zločinačkog ustaškog režima i zagovaranje nacionalne i vjerske netrpeljivosti, na što Uefa i Fifa reagiraju nultom tolerancijom.
 
HNS se na drastičnu kaznu Šimuniću nije žalio, ali igrač se nije predavao, pa je angažirao Davora Prtenjaču, uglednog hrvatskog odvjetnika u Njemačkoj. On je uvjeravao Joea i javnost kako ima neoborive argumente za ukidanje kazne, ali online peticija podrške njegovom klijentu pod nazivom "Za dom", koju je pokrenuo, a potpisalo je preko 286 tisuća onih koji smatraju kako je Šimunić vikao "drevni hrvatski poklič iz opere Nikola Šubić Zrinjski", nije se baš dojmila glavešine iz Zuricha.

 

Pročitajte više