Sjajni Ivica trećim mjestom zaključio sezonu: "Ovo je i više nego što smo očekivali"

Foto: AFP

SKIJAŠI su u švicarskom Lenzerheideu slalomom završili sezonu. Slavio je Nijemac Felix Neureuther, a Ivica Kostelić osvojio je treće mjesto.

Neureuther je bio vodeći i nakon prve vožnje, a u drugoj je sigurnom vožnjom sačuvao prednost i stigao do četvrte pobjede u karijeri. Ivica je sjajno, tehnički perfektno, bez ijedne pogreške odradio prvu vožnju koju je završio na drugom mjestu. U drugom laufu je ponovno bio dobar, gornji dio je odvozio briljantno, ali je u srednjem dijelu bio lošiji i drugo mjesto je morao prepustiti letećem Austrijancu Marcelu Hirscheru, osvajaču velikog Globusa i malog slalomskog.

"Ovo je fantastična sezona za mene. Ovaj mali Globus mi mnogo znači jer sam ga osvojio prvi put", rekao je Hirscher nakon utrke.

Ivica: Ovo je i više nego što smo očekivali

"Meni je bilo važno da budem ispred Myhrera i da se probijem na treće mjesto ukupnog poretka u slalomu. Oba dva 'laufa' sam vozio dobro. Drugi 'lauf' je bio 'mikić' i tu se nije moglo nešto posebno napraviti. Šteta da nismo imali dvije postave kao što je bila prva", rekao je Kostelić nakon utrke, u kojoj je u prvoj vožnji bio drugi, a u drugoj, sedmim vremenom, osigurao mjesto na postolju.

Bolno koljeno danas, ističe, nije mu stvaralo probleme.

"Koljeno me uopće nije boljelo, tako da sam mogao dati sve najbolje od sebe i s obzirom na to kakva je bila sezona i koliko smo se borili s koljenom, ovo je više nego što smo zapravo očekivali u onim teškim trenucima", priznao je Ivica, koji je zahvaljujući odličnom nastupu u švicarskom skijalištu stigao do 59. postolja u karijeri, drugog uzastopnog nakon pobjede u Kranjskoj Gori prošlog vikenda, ukupno 40. u slalomu, a sedmog u ovoj sezoni.

Kostelić je sezonu zaključio na petom mjestu ukupnog poretka s 900 bodova. U slalomu je na koncu treći sa 535 bodova.

Pročitajte više