Skonto u Splitu - Pahars oprezan: Izbaciti Hajduk bilo bi ravno senzaciji



NOGOMETAŠI latvijskog Skonta doputovali su u srijedu popodne u Split, da uoči dvoboja drugog pretkola Europa lige sa splitskim Hajdukom.

Po dolasku na trogirski aerodrom prebačeni su u hotel President gdje će boraviti nešto više od 24 sata, a u 19h trener Pahars održao je na Poljudu pres konfrenciju...

"Iskreno, nemam previše informacija o Hajduku, tek da je momčad prilično mlada i da je dosta novih igrača stiglo. Pogledao sam par utakmica od prošle sezone,  međutim to baš i nije imalo smisla jer je momčad sasvim izmijenjena. Ipak, trener je isti pa će barem stil igre valjda ostati isti", rekao je u uvodu Pahars.

"Upoznat sam s kvalitetom Vukušića, čuo sam za Maglicu, a u obrani je najbolji Maloča. Znam  da Hajduk ima nekoliko vrlo kvalitetnih nogometaša, ali optimističan sam, da nisam ne bih ni sjedio tu. Igračima stalno ponavljam da nam treba bilo koji rezultat s kojim bi u Rigi imali šanse otići u sljedeći krug", dodao je.

Pahars je priznao da strahuje od velike temperature u Splitu.

"Kod nas u Latviji je sada 17 stupnjeva i pada kiša. Osobno, nikad nisam volio igrati po vrućini i sigurno da je to otegotna okolnost za moje igrače. S druge strane imamo i mi prednost u nekim detaljima, posebice činjenici da je naše prvenstvo u punom zamahu, dok Hajduk nije u dva mjeseca odigrao nijednu pravu utakmicu", istaknuo je


O Hajduku i Splitu je pričao s Marisom Verpakovskisom, nekadašnjim latvijskim napadačem Bijelih.

"Rekao mi je da grad živi za nogomet, da navijači ne vole obrambenu već agresivnu, napadačku igru, čak i kad je Hajduk u rezultatskoj prednosti. U svakom slučaju bit će sjajno igrati u takvoj atmosferi protiv velike momčadi kao što je Hajduk. Puno će to značiti i za mene kao mladog trenera i za moje neiskusne igrače", napomenuo je.

"Hajduk je veliki favorit, a mi ćemo dati sve od sebe da mu pomrsimo računa. Izbacivanje Hajduka bila bi ogromna senzacija u našoj zemlji", za kraj će.

Pročitajte više