Škoti šokirani podcjenjivanjem Olića i Ćire: "Njihove uvredljive izjave iskoristit ćemo za motivaciju"

Foto: Guliver Image/Getty Images

JAMES MORRISON, reprezentativac Škotske, poručio je kako njega i suigrače dodatno motiviraju izjave iz Hrvatske da će im izabranici Igora Štimca zabiti nekoliko golova.

> Škotski navijači u strahu od katastrofe u Zagrebu, igrači poručuju: Nismo janjad za klanje!

Podsjetimo, Ivica Olić poručio je kako protiv Škotske u petak Hrvatska treba popraviti i gol-razliku jer upravo ona može biti presudna u borbi za Svjetsko prvenstvo, a bivši izbornik Miroslav Blažević je izjavio je kako Škote u Maksimiru očekuje pet komada.

"Nije lijepo to čuti, pokušat ćemo takve izjave iskoristiti za motivaciju", rekao je brzonogi krilni nogometaš West Bromwich Albiona.

Škotska u Maksimir stiže s puno problema. Dio igrača je otkazao zbog ozljeda, Charlie Mulgrew i George Boyd zbog unaprijed otkazanih vjenčanja, pa je Morrison s 27 godina i 26 utakmica za reprezentaciju jedan od najiskusnijih u momčadi.

"Nije idealno, ali što se može. Svi se raduju utakmici i to je najbitnije."

"Podcjenjivanje je pomalo uvredljivo"

Stuart McCall, pomoćnik škotskog izbornika Gordona Strachana, šokiran je podcjenjivačkim komentarima iz hrvatskog tabora.

"Takvi komentari su pomalo uvredljivi. Trebamo otići u Zagreb, usredotočiti se na sebe i izvući maksimum iz ove neiskusne momčadi", rekao je McCall.

Škotska na Maksimir stiže sa samo dva boda i bez šansi za Svjetsko prvenstvo. Ipak, Škoti se bore za bodove koji će im pomoći da osiguraju četvrtu jakosnu skupinu uoči ždrijeba za kvalifikacije za Euro 2016. godine.

"Ako uspijemo pobijediti, to bi bilo nevjerojatno. Svjesni smo da smo bez šansi za Brazil i zato se moramo okrenuti stvaranju momčadi za nove kvalifikacije", dodao je McCall.

Utakmica Hrvatske i Škotske počinje u petak u 20.15.

Pročitajte više