Skromni konobar postao najbolji sportaš Hrvatske: "Drago mi je da sam naslijedio Matu Parlova"

Foto: Cropix

OLIMPIJSKO zlato u streljačkoj disciplini trap Giovanniju Cernogorazu donijelo mu je laksavu titulu sportaša Hrvatske. Naslijedio je tako najpoznatijeg sportaša iz Istre Matu Parlova koji je tri puta osvajao trofej SN-a.

"Mate Parlov je bio moj uzor. Pošto je bio dobar prijatelj mog oca, baš mi je drago da sam dobio istu nagradu kao i on. Tata mi je pričao o njemu, da je trenirao više od svih", istaknuo je Cernogoraz.

Prisjetio se osvajanja olimpijskog zlata i priznao da je tada iznenadio i samog sebe.

"Nisam očekivao ni bronačnu medalju. Moj cilj je bio ulazak u finale. Kad sam taj cilj ispunio, odradio sam finale kao da je trening. Prije raspucavanja za zlatnu medalju morao sam pogoditi zadnju metu da imam sigurnu medalju. Kad sam je pogodio i počeo sam plakati što mi je dobro došlo jer sam prije raspucavanja opet bio smiren", prepričava zlatni olimpijac.

Nakon osvajanja zlata u Londonu izišao je iz anonimnosti, a povećao se i promet u obiteljskom restoranu u Novigradu.

"Dolaze gosti u restoran samo za slikanje, autogram, a svugdje gdje idem me ljudi prepoznaju tako da mi je baš drago", rekao je Cernogoraz.

Uskoro bi ipak, trebao prestati konobariti jer mu Hrvatski olimpijski odbor sređuje posao u redovima policije ili vojske.

"Zadnja informacija je da se papirologija sredila što je pozitivno", kaže Cernogoraz.

Nadolazeća 2013. godina puna je novih izazova za najboljeg sportaša Hrvatske.

"Imamo Europsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo, četiri kola Svjetskog kupa i Mediteranske igre. Sad kad znam da mogu do zlata, onda mi je cilj zlato, ali uspjeh je svako postolje", zaključuje Cernogoraz.

Pročitajte više