Slovensko odbojkaško čudo: Preko Talijana do povijesnog finala EP-a

Foto: Hina

ODBOJKAŠI Slovenije po prvi put u svojoj povijesti probili su se u Finale Europskog prvenstva pobijedivši u Sofiji  moćnu Italiju s 3:1 (25:13, 23:25, 25:20, 25:20).

Prije ovog veličanstvenog rezultata Slovenci su oduševili odbojkaški svijet kad su u četvrtfinalu izbacili aktualne svjetske prvake Poljake s 3:2.
 
Slovenija je pobjedom protiv svjetskog doprvaka Italije osigurala svoju prvu medalju u povijesti. Ovo im je šesti nastup na EP od osamostaljenja, a peti zaredom, no najbolji plasman dosada bilo im je deveto mjesto dok su prije dvije godine u Danskoj i Poljskoj zauzeli 13. mjesto.
 
No, ove godine pod vodstvom talijanskog stručnjaka Andreje Gianija slovenski odbojakši igraju fantastično. Osvojili su Europsku ligu bez poraza, u četvrtfinalu EP-a svladali su aktualne svjetske prvake Poljake, a seriju uspjeha nastavili su i u polufinalu.
 
U nedjeljnom finalu (19.45 sati) Slovenija će igrati protiv pobjednika dvoboja između domaćina EP-a Bugarske i aktualnog pobjednika Svjetske lige Francuske.
 
 
 

Pročitajte više