Službeno: Schildenfeld potpisao na tri godine za moskovski Dinamo!

GORDON SCHILDENFELD u srijedu je i službeno postao član moskovskog Dinama, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor!

Nakon samo jedne sezone u dresu Eintrachta iz Frankfurta, s kojim je izborio ulazak u Bundesligu, šibenski stoper karijeru nastavlja u Rusiji. Već u četvrtak Schildenfeld će se priključiti novim suigračima na pripremama u Švedskoj:

"Dojmovi su sjajni. Razgledao sam grad, upoznao se s klupskom infrastrukturom. Sve je odlično. Nadam se da nas čeka uspješna sezona i da ćemo pokazati najbolji mogući nogomet. Ne bojim se konkurencije, spreman sam", poručio je Šifo, a prenosi službena stranica Dinama, drugog za kojeg će zaigrati u karijeri (dres zagrebačkog nosio je godinu dana, od siječnja 2007. do veljače 2008.).

"Ime Dinamo predstavlja brend u nogometu"

"Dinamo Zagreb je poseban klub u mojoj karijeri. A ime Dinamo predstavlja brend u nogometu. Znam da je ovdje u Rusiji Dinamo znak vrhunske kvalitete. U ruskoj se ligi vodi žestoka borba između velikog broja jakih klubova. Da, Dinamo dugo nije bio prvak, nadam se da će moj dolazak pomoći da to popravimo", nada se Šifo, koji je prije dolaska u Dinamo razgovarao sa suigračem iz reprezentacije Tomislavom Dujmovićem (neće biti suigrači i u klubu jer ga je Dinamo posudio novom ruskom prvoligašu Mordoviji) i Slavenom Bilićem, koji odnedavno trenira Lokomotiv.


"Naravno da sam razgovarao s njima, ali i s drugima. I dobio sam najbolje preporuke za grad i ruski nogomet."

Na upit je li spreman obećati da s njim u postavi Dinamovi suparnici neće imati šanse, Schildenfeld je odgovorio:

"Spreman sam! No, prije toga se moram izboriti za mjesto u startnoj postavi."

Pročitajte više