Šola: Budućnost SEHA lige nije upitna, druga sezona bit će puno bolja od ove

POROĐAJNE muke SEHA lige bile su velike, ali unatoč brojnim problemima (financijsko stanje klubova, termini odigravanja utakmica...) uspjelo se doći do kraja.

Na press konferenciji održanog uoči završnog turnira zbog toga je s posebnim zadovoljstvom zračio Sandi Šola, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i organizacije SEHA (South East Handball Association): "Pozdravljam sve igrače i trenere, čestitam svim klubovima koji su se uspjeli plasirati. Prava je sreća što u završnici imamo četiri najjača kluba", naglasio je Šola.

"U hodu smo ispravljali greške i sad smo tu. Imamo Final Four"

Na putu do završnog turnira nije sve teklo glatko, pa su neki klubovi odigrali 17 utakmica, a neki 22, ali čelni čovjek SEHA-e drži da to ne baca sjenu na regularnost povijesnog, prvog regionalnog natjecanja: "Najteže je bilo napraviti prve korake, ali najvažnije je da smo u hodu ispravljali greške. Ne negiramo da ih je bilo, ali imamo Final Four, pred nama je, i to je jako bitno. Međutim, morate priznati da je i bilo i dobrih stvari", inzistirao je Šola.

Planovi za novu sezonu u punom su pogonu, ali o tome je Šola obećao izvijestiti na press konferenciji idući tjedan, nakon što završi Final Four. Ipak..

"Slovenci imaju rok od dva-tri tjedna da se izjasne žele li pristupiti za iduću sezonu"

"Interes klubova je ogroman, tako da budućnost lige nije upitna. To je ono što je sigurno, a obećavam svima da ćemo se pobrinuti za natjecanju damo dodatni standard, kroz razne aktivnosti. Važno je da su svi zadovoljni, dobar dio medija nas također prati i to je ono što daje nadu uoči iduće sezone", otelo se Šoli.

Još prošlo ljeto, prije nego li će SEHA liga krenuti, pregovaralo se sa slovenskim i mađarskim klubovima, ali ni jedni ni drugi se nisu priključili. Šola tvrdi da se ovaj put stvari razvijaju u željenom pravcu: "Sa Slovencima smo u pregovorima, oni imaju rok od dva-tri tjedna da se izjasne. Što se tiče Mađara, mogu kazati kako i s njihove i naše strane postoji veliki interes", zaključio je Šola.

Pročitajte više