Soudani uništio Astru! Dinamo nakon četiri godine slavio u skupini euro-kupa

Foto: Hina

DINAMO je slavio s 5:1 protiv Astre na Maksimiru u prvom kolu skupine D Europa lige. Junak pobjede hrvatskog prvaka je trostruki strijelac Soudani.
 
Modri su odigrali jednu od najboljih utakmica pod vodstvom Zorana Mamića i uništio rumunjskog doprvaka koji je u Zagreb stigao nakon štrajka igrača zbog neisplaćenih plaća.
 
Hat-trick Soudanija za 45 minuta
 
Već od prve minute Mamićevi izabranici su stisli goste i u prve tri minute izveli tri kornera. Ipak, na gol je deset tisuća navijača čekalo do 17. minute kada je Soudani sjajno pogodio glavom. Isti igrač je sedam minuta kasnije na isti način udvostručio prednost Dinama. Fantastično poluvrijeme Soudani je zaključio pogotkom u 45. minuti kada je iskoristio odličan ubačaj Wilsona.
 
 
 
Henriquez pogodio nakon dvije minute na travnjaku, zabio i 17-godišnji Ćorić
 
Neprimjetnog Čopa u 67. minuti zamijenio je Henriquez kojem su samo dvije minute bile potrebne da zabije za 4:0. Čileanac je rutinski matirao gostujućeg vratara nakon maestralnog proigravanja Antolića.
 
Rumunji su u 82. minuti iskoristili neopreznost Dinamove obrane i smanjili preko Chitua, a konačan rezultat postavio je 17-godišnji Ćorić, koji je ranije zamijenio Antolića.
 
Dinamo vodeći u skupini, slijedi gostovanje u Glasgowu
 
U drugoj utakmici ove skupine Red Bull i Celtic su u Salzburgu odigrali 2:2 iako je škotska momčad dva puta vodila, te je nakon prvog kola Dinamo vodeća momčad. U sljedećem kolu Dinamo 2. listopada gostuje u Glasgowu kod škotskog prvaka.
 
 
 

Pročitajte više