Spahija o svom dolasku u NBA: Sve je to zbog Dražena

Foto: Hina

NEVEN SPAHIJA odrađuje svoju prvu sezonu kao pomoćni trener Atlante. Hrvatski stručnjak u suradnji s glavnim trenerom Mikeom Budenholzerom mirno plovi prema playoffu, jer Atlanta Hawksi nakon 17 odigranih utakmica imaju 11 pobjeda te su trenutačno na trećem mjestu Istočne konferencije.

Spahija je u razgovoru za AJC.com opisao kako je uopće došao u NBA ligu, a prisjetio se i najboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena, Dražena Petrovića.

"Dražen je imao sjajnu budućnost u Europi", rekao je Spahija, koji je bio iznenađen Draženovom odlukom da napusti sve što je postigao u Europi i otisne se prema SAD-u. 

"Pitao sam ga 'zašto odlaziš', a on mi je rekao: 'moja karijera više nikada neće biti ista. Moram pokušati!", rekao je Spahija. "Njegove riječi ću zauvijek pamtiti", nadodao je.

"Ne možeš doći u NBA kad ti to želiš"

Spahija se zatim osvrnuo na svoj put do NBA-a.

"Pop (Gregg Popovich) me pitao želim li jednog dana doći u NBA. Rekao sam mu 'treneru, volio bih, naravno, ali prije toga moram ostvariti rezultat u Europi", prisjetio se Spahija.

"Kad sam to rekao Popu, sjetio sam se Draženovih riječi. Ne možeš doći u NBA kad ti to želiš, doći ćeš u NBA kad te oni žele", nadodao je.

"Dražen me naučio da uvijek moraš vjerovati u sebe"


Trener Atlante Budenholzer i Spahija upoznali su se preko Gregg Popovicha.

"Bio je to jedan od onih telefonskih poziva koje ću zauvijek pamtiti. Pitao sam Spahiju 'zašto ne bi došao u NBA, zašto ne bi radio kod nas'. Neven je bio presretan, baš kao i ja", rekao je Budenholzer, dok je Spahija nadodao:

"Sve je to zbog Dražena. On me naučio da uvijek moraš vjerovati u sebe".
 

Pročitajte više