Španja se zaustavio na 26 medalja: Paraolimpizam je kao pokret uzeo maha, hvala svima!

MIHOVIL ŠPANJA odradio je u Londonu svoju posljednju utrku. Oprostio se od plivanja petim mjestom na 400m slobodno, ali i brončanom medaljom na 100m leđno.

Naš najuspješniji paraolimpijac okončao je više nego uspješnu karijeru.

Sportaš koji je u karijeri osvojio čak 26 europskih, svjetskih i paraolimpijskih medalja danas kaže:

"Osjećaji su pomiješani. S jedne strane, koliko god mi je u fizičkom smislu drago da je to iza mene, sigurno je da ostaje žal za ovakvim atmosferama i za plivanjem pred 18 tisuća ljudi kao što sam ja imao priliku osam puta nastupiti na plivalištu u Londonu."

Španja se osvrnuo na Paraolimpijske igre u Londonu koje su, prema njemu, pokazatelj kako paraolimpizam svakog dana sve više dobiva na važnosti.

"Ovo je samo jedan sjajan primjer koliko je paraolimpizam kao pokret uzeo maha, koliko je još prostora kako bi se i u hrvatskim medijima puno konkretnijie pokazali naši uspjesi i kako bi nam trebalo dati puno više prostora kako bi pokazali ono što zaslužujemo i kakve rezultate imamo."

Naš je plivač prokomentirao jučerašnju utrku na 400 metara, u kojoj su prva trojica natjecatelja plivala brže od svjetskog rekorda.

"To je dovoljan pokazatelj koliko je plivanje jednostavno krenulo naprijed. Cijela ova atmosfera i šušur koji se dogodio na Paraolimpijskim igrama je samo pokazatelj mojih riječi prije odlaska da će biti izuzetno teško osigurati vizu za Londonu, a kamoli ući u finale i boriti se za jednu od paraolimpijskih medalja."

Španja se prisjetio i svih hrvatskih predstavnika koji su se u Londonu natjecali pod hrvatskom zastavom.

"Zato ovom prilikom čestitam svim nositeljima medalja iz hrvatske reprezentacije, njih pet, a naravno i svim ostalim kolegama koji su dali svoj doprinos i maksimum kako bi osvjetlali obraz hrvatskog paraolimpizma u svijetu. Nadam se da nismo razočarali, kako hrvatsku javnost tako i vas medije."

Pročitajte više