Španjolski novinari prognoziraju: Bit će gusto, 2:1 za Barcelonu

I DOK se hrvatska javnost zabrinuto zapitkuje koliko će komada Hajduk primiti u subotu od aktualnog prvaka Europe, Španjolci su prilično umjereni u najavama i prognozama konačnog ishoda. Svjesni su kako su Kataloncima tek počele pripreme i kako u nogama imaju tek nekoliko treninga i nijednu pripremnu utakmicu. Nenadoknadiv je to hendikep koji umanjuje sve tehničke i taktičke vrijednosti momčadi.

Igračima Barcelone još su u mislima pješćane plaže koje su nevoljko i naprasno napustili i ne postoji onaj tko bi ih mogao natjerati da na Poljudu izvedu prezentaciju približnu njihovoj stvarnoj moći. Samim time Hajdukove šanse drastično rastu i ne bi bilo iznenađenje kada bi Hajduk u nastavku susreta preokrenuo eventualno početno vodstvo Katalonaca.

Zašto to govorimo? Dakle, predviđanja španjolskih novinara, koji gledaju svaki trening i utakmicu Barcelone, su kako će Hajduk u utakmicu ući vrlo oprezno, dok će Barcelona zagospodariti terenom i stvarati šanse, dokle god budu imali snage. "Još nespremni i neuigrani, pogotovo jer će puno igrača nedostajati, teško da će dati više od dva gola, a strijelci nek budu Pedro i Villa", rekao je jedan od njih.

Drugo poluvrijeme je Hajdukova šansa


Kako utakmica bude odmicala tako će snaga i svježina Španjolaca kopniti, a na vidjelo će izaći tjelesna sprema momčadi koja je završila pripreme i koja je prije nekoliko dana počela s natjecateljskim dijelom sezone. Očekuje se da Hajduk u drugom dijelu susreta postigne i zgoditak, a kao konačni ishod španjolski novinari predviđaju rezultat 2:1 za Barcelonu.

Zlobnici koji očekuju golijadu na Poljudu i desetak golova u mreži Subašića teško da će doći na svoje. Bez imperativa pobjede i s nedovoljnom tjelesnom spremom igrača, Barcelona ne može deklasirati Hajduk. Neće to biti Barcelona u svojoj punoj snazi, iz polufinala ili finala Lige prvaka, već tek njena blijeda kopija.

No kako bilo, Barcelona je Barcelona, prvak Europe i nema momčadi koja ne bi htjela snage odmjeriti s Kataloncima, barem u prijateljskom dvoboju. Da ne govorimo da svjetski mediji prate svaki korak Guardioline momčadi i da će Hajduk cijeli vikend puniti novinske i ine stupce.

Pročitajte više