Spektakl u Osijeku: Bekavac brutalno nokautirao Sancheza, nokautom slavio i Jurković

Foto: Ivana Kaurloto/FightChannel

ZAVRŠEN je još jedan FFC spektakl. Hrvatski borci briljirali su na FFC 11 u Osijeku, a velike pobjede ostvarili su Igor Jurković i Stipe Bekavac.

Kickboks:

Igor Jurković vs. Jovan Kaluđerović - nokaut, 1. runda (1:47)

Sjajna pobjeda Igora Jurkovića nakon nešto manje od dvije minute. Iako je početkom borbe bio lagano uzdrman, nakon jednog kratkog krošea, Igor se uspio brzo oporaviti. Prvo je plasirao jedno koljeno, nakon kojeg je uslijedilo "standing 8 brojanje", nakon kojeg je Kaluđerović nastavio, no malo nakon toga Jurković pogađa desni middle kick u jetru i borba je bila gotova, a Igor je slavio iako je tek krenulo brojanje.

Shkodran Veseli vs. Stevan Živković - nokaut, 3. runda (1:14)

Najbolju borbu večeri odradili su albanski i srpski borac. Prva runda je protekla u ispitivanja snaga, a aktivniji je bio Veseli, koji je atraktivno pokušao par high kickova, no Živković ih je uspješno blokirao. Živković je defenzivno odradio sjajnu prvu rundu, no nedostajalo je ofenzivne aktivnosti.

Živković je zato u drugu rundu krenuo bolje i na samom početku prolazi jednom serijom te svom protivniku razbija nos. Nastavilo se u visokom ritmu, a onda pred kraj runde nakon primljenog krošea, Veseli plasira high kick koji je rezultirao brojanjem, no Živković je ipak uspio ostati u borbi te izdržati još desetak sekundi do kraja runde.

Treća runda nastavila je kao i prethodna, oba su borca krenula po završnicu, i gledali smo pravi rat u ringu, a onda Veseli plasira leteće koljeno, Kranjčec počinje odbrojavati, no već prije toga reagira Stevanov kut i borba je bila gotova.

Patrick Van Rees vs. Dženan Poturak - nokaut, 2. runda (1:47)

Patrick Van Rees potvrdio je naziv nove zvijezde FFC-a još jednom pobjedom nokautom. Iako je u prvoj rundi plasirao kontroverzno koljeno dok je Poturak bio na tlu, Nizozemac je kroz cijelu borbu bio bolji.

Poturak je pokazao srce jednom dobrom serijom na početku druge runde, no to je bilo sve od njega. Sredinom runde Van Rees pogađa prednji ubodni udarac u stomak, Poturak pada i bilo je gotovo.

Ante Verunica vs. Tomislav Čikotić - jednoglasna odluka, dodatna runda

Dva mlada hrvatska teškaša odradili su jednu izjednačenu borbu gdje je za odluku bila potrebna dodatna runda. Verunica je bolje otvorio, pokazao je sjajne nožne tehnike, no Čikotić pred kraj runde pogađa jedan precizan direkt.

Druga i treća runda su prošle potpuno izjednačene, a u dodatnoj četvrtoj Verunica je pokazao malo više, bio je agresivniji i to je bilo dovoljno da mu suci daju pobjedu u ovoj dinamičnoj borbi.

Alen Štritof def. Saša Stošić - jednoglasna odluka sudaca

U ovoj je borbi slovenski borac imao laganu dominaciju sve tri runde. Iako nije bilo prave prilike za završetak, nekoliko puta je podigao publiku na noge atraktivnim "spinning wheel" udarcem, posebno u prvoj rundi.

Na kraju je napravio dovoljno da mu suci dodijele pobjedu, no u ovoj borbi je ipak nedostajalo malo više opasnih udaraca koji bi ovu borbu učinili zanimljivijom.

Ivan Zidar def. Samuel Hadzima - jednoglasna odluka sudaca

No, zato je publiku na noge digao mladi osječki borac u prvoj borbi kickboks dijela. Nakon što je dominirao prvu rundu, u drugoj je bio pogođen u jetru te je do kraja runde "preživljavao", no pokazao je veliko srce.

Isto to srce pokazao je i u trećoj rundi gdje je napravio dovoljno da mu suci dodijele pobjedu u njegovom debiu u FFC-u i to pred njegovom domaćom publikom. Velika pobjeda za ovog sjajnog mladog momka u jednom pravom ratu u ringu.

MMA:

Stipe Bekavac vs. Eddie Sanchez - nokaut, 1. runda

Kakva eksplozija Stipe Bekavca. Već u prvoj minuti bacio je Eddieja na "staklene noge", a nakon što je Eddie uspio "preživjeti" strašnu seriju, nakon par sekundi predaha Bekavac pogađa lijevi direkt točno u Amerikančevu bradu, a sudac Klarić prekida borbu gotovo prije nego je Eddie uspio i pasti.

Saša Milinković vs. Steffan Traunmuller - prisiljavanje na predaju, 1. runda

Ekspresna pobjeda Saše Milinkovića. Nakon što se sjajno izvukao iz jednog klinča te nakon toga blokirao precizan high kick Traunmullera, Saša Milinković odvodi borcu na pod, dolazi u full mount i izvodi prekrasnu tranziciju na jednoručnu giljotinu i prisiljava svog protivnika na tapkanje.

Matej Batinić vs. Sandor Okros - jednoglasna sudačka odluka

Hrvatski borac je sjajno krenuo u borbu, na samom početku došao u odličnu poziciju u partera, obuhvativši leđa svog protivnika. Uslijedila je serija udaraca, mađarski borac bio je u teškoj situaciji, no sudac Klarić nije prekinuo i otišlo se u drugu rundu.

Drugu i treću rundu Batinić je apsolutno dominirao. Vidjevši da je bolji borac u parteru, rušio je svog protivnika te skupljao bodove. Na kraju treće runde Batinić je napravio i dobru stand up seriju, no gong za kraj runde spasio je hrabrog mađarskog borca poraza nokautom, no nije poraza odlukom i Batinić dolazi do svoje 13. pobjede u karijeri.

Ivan Gluhak vs. Luka Vitali - nokaut, 2. runda

Nakon što je Vitali dominirao prvu rundu i u stand upu i na podu, no nije uspio doći po pozicije koja će mu donijeti išta više od bodova kod sudaca, Gluhak je u drugu rundu krenuo žestoko, već u prvoj minuti srušio talijanskog borca te pokušao završiti borbu soccer kickovima i ground n' poundom u kutu ringa, no nije uspio i sudac Klarić odvodi borce na sredinu ringa.

Borci su se brzo vratili u stand up, gdje Gluhak pogađa udarac kojim ruši svog protivnika, a ovaj ground n' poundu Vitali nije izdržao i sudac Klarić prekida borbu, a Gluhak dolazi do velike pobjede.

Josip Artuković vs. Marko Drmonjič - jednoglasna sudačka odluka

Borci su borbu započeli ispitivanjem snaga u stand up, no brzo borba odlazi u parter, gdje Artuković dominira, no bez prave prilike za završetak borbe.

Na samom početku druge runde Drmonjič dolazi i dobru poziciju, oko minutu radi na giljotini, no Artuković na kraju izlazi i ponovno dolazi do bolje pozicije te do kraja runde kontrolira borbu.

Na početku treće runde Drmonjič je pogodio par dobrih udaraca ručnim tehnikama, nakon odlaska borbe u parter ponovno radi na giljotini, no bez uspjeha, da bi druga polovica runde ponovno pripala Artukoviću. Na kraju uvjerljiva pobjeda momka iz Ljubuškog, iako je nekoliko putao bio u naizgled neugodnoj situaciji.

Ivica Tadijanov vs. Marcin Prachnio - jednoglasna sudačka odluka

Ivica Tadijanov je došao do velike pobjede. Tri runde je dominirao protiv svog protivnika Marcina Prachnia i došao do svoje prve pobjede u karijeru i to u svome gradu, manirom svog uzora Georgesa St-Pierrea...

Ivica je dominirao sve tri runde, u provj je imao i pokušaj jednoruke giljotine, no protivnik je izdržao. No, Prachnio jednostavno nije imao rješenja na Ivicina rušenja i nakon gotovo svakog podizanja, borba je vrlo brzo ponovno završavala u parteru.

Pratite Index Sport na Facebooku!

 

Pročitajte više