Split slavi nakon ludnice na Stanovima: Strahonja dosudio dva penala u tri minute, Bilić zabijao, Vuković branio

Foto: Hina 

PRVO kolo nove sezone HNL-a zatvorili su vrlo uzbudljivom utakmicom Split i Zadar. Splićani su slavili 2:1 iako je Zadar poveo u 11. minuti pogotkom Josipa Ivančića na dodavanje Muića.

 Činilo se da je Ivančić bio u zaleđu, no trebat će pogledati i snimku sporne situacije. Izjednačio je Mate Bilić u 54. minuti udarcem s 18 metara, nakon što je oteo loptu neodlučnom Mirku Hrgoviću, a potpuna ludnica nastala je iza 70. minute... 

Vedran Ješe udario je laktom Rocu, a sudac Strahonja dosudio je kazneni udarac. Mate Bilić bio je precizan s bijele točke, no na drugoj strani nakon svega tri minute dosuđen je jedanaesterac za Zadar. Rugašević se naguravao s Terkešom, Strahonja je opet svirao, ali strijelac Zadra Ivančić ovaj put nije prevario vratara Splita koji vadi loptu tik uz desnu vratnicu. Tražili su Splićani još jedan jedanaesterac, vidjeli su igranje rukom igrača Zadra, ali isto nije vidio i Strahonja. Zadrani su mogli do boda u posljednjim minutama, ali Terkeš i Weitzer nisu bili precizni. Još jedan pogodak mogao je primiti i domaći vratar Matković, ali se Erceg odlučio na forsirani udarac iz mrtvog kuta, umjesto da pronađe Bilića u boljoj situaciji.

Split je upisao četvrtu pobjedu u nizu nad igračima Ferde Milina. U četvrtak ih čeka uzvrat s izraelskim klubom Hapoel Be'er. 

Mate Bilić znao je iskoristiti znanje i iskustvo 

Nakon uzbudljivog dvoboja i pobjede na Stanovima trener Splita Ivan Matić je rekao:

"Ova je utakmica imala dva različita poluvremena. Činjenica je kako u prvom dijelu nismo znali naći put do gola Zadra, dozvolili smo im tu prednost iako smo znali njihove kvalitete, no popustila je koncentracija. U poluvremenu smo se dogovorili da pokušamo raširiti protivnika, to smo prije svega tražili od Ercega i drago mi je što je to odgovorilo na ovaj način, da smo uspjeli preokrenuti taj minus"

"Istaknuo bih ulogu Bilića koji je u ovoj utakmici dosta dobro koristio svoju kvalitetu, znanje i iskustvo u odnosu na zadarsku mladost, također se opet dokazuje kako je golman Vuković kvalitetno rješenje, još je jednom bio nerješiva prepreka za Zadrove igrače. Igračima čestitam što su pokazali karakter, ovo nam je treća utakmica u kojoj smo išli iz minusa u pozitivu", zaključio je trener Splita. 

SASTAVI:

ZADAR: Matković - Ikić (od 86. Šimurina), Ješe, Sarić - Bilaver, Muić (od 46. Surać), Hrgović (od 70.F.Čirjak), L. Čirjak - Weitzer - Ivančić, Terkeš

RNK SPLIT: Vuković - Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević - Belle (od 83. Kvesić), Vojnović, Vidović, Erceg (od 89. Glavina) - Bagarić (od 70. Roce), Bili

Pročitajte više