Sportski novinari: Index prati sport istraživački i pomno, organizatori prosvjeda moraju zaustaviti prijetnje

Foto: Hina

HRVATSKI zbor sportskih novinara (HZSN) oštro je reagirao i osudio prijetnje na društvenim mrežama upućene sportskoj novinarki portala Index.hr Dei Redžić.

> Klemm zbog privatnih interesa huška bandite na Indexovu sportsku novinarku

"Zastrašujuće je slušati i čitati na koji su se način organizatori prosvjeda u Savskoj 66 u Zagrebu posljednjih dana okomili na kolegicu Redžić. Tim više što ona uopće ne prati prosvjed, ali i te kako pomno i argumentirano prati nepravilnosti u radu jednoga od čelnika tog prosvjeda u sferi sporta", kaže se u priopćenju HZSN-a.

"Ona prati sport, istraživački i pomno. Baš zato Hrvatski zbor sportskih novinara ovim putem daje punu podršku kolegici i od organizatora prosvjeda zahtijevamo da se odmah ispričaju i na taj način zaustave napise po društvenim mrežama koji postaju osobni i prijeteći. U današnje doba, kad je hrvatsko novinarstvo na aparatima za disanje i kad mu treba bilo kakva podrška ispada da se skup u Savskoj koristi kao obračun s kolegicom zato jer se bavi drukčijim, sportskim temama, ali bliskima jednom od organizatora prosvjeda.

HZSN je oduvijek podržavao i uvijek će podržavati sportske novinare, a posebno svoje članove, koji su ovako izloženi napadima. Dosad je to ipak bilo od sportskih čelnika i povremeno sportaša, a sad je izgleda došlo vrijeme da se na ovaj način pokuša dodatno usmjeriti nezadovoljstvo na jednu sportsku novinarku, zastrašiti ju i na taj način pokušati očistiti grijehe iz veza sa sportom. Nedopustivo, i zato kako god bilo – Dea Redžić ima našu podršku, a ispriku smatramo minimumom reakcije iz Savske 66", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik HZSN-a Jura Ozmec.

Pročitajte više