Sramota HOO-a! Vrdoljak zbog vrijeđanja Primorca neće biti kažnjen: "Antunu se moramo svaki dan zahvaljivati"

Foto: Screenshot; HTV

"BIO si na sedam olimpijada, a osvojio si pola brončane medalje", vikao je Zoranu Primorcu krajem studenog prošle godine počasni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak. Tada se podigla bura oko njegove izjave koja je uvrijedila ne samo Primorca, nego i ostale sportaše, a očekivalo se da će Etički odbor HOO-a kazniti Vrdoljaka zbog sporne izjave. Kazna u ovom slučaju, kao i u svim ostalim, nije drastična, tek ukor kao što je, primjerice, Josip Šimunić dobio za skandiranje ustaškog pokliča "za dom, spremni", a koji je u prosincu skupština HOO-a prihvatila. Međutim, u ovom slučaju pljuvanja po Primorcu, skupština je odlučila drugačije.

Umjesto da ga ukore zbog vrijeđanja hrvatskog sportaša, "Vrdoljaka moramo pohvaliti"


Mali broj skupštinara podržao je tu mjeru, a prije glasanja pred mikrofon je stao Marijan Klanac koji je izrecitirao pjesmu, odu upućenu Vrdoljaku.

"Neka vlada ljubav i zajedništvo, ovo je škola za sve nas. Mora vladati duh tolerancije. Uvjeren sam da imamo snage odoljeti i ustrajati u ovim teškim vremenima. Ne vidim etičku, emocionalnu, vjersku i političku diskriminaciju i mišljenja sam da se umjesto ukora, Antunu Vrdoljaku moramo zahvaliti i ponositi se njime", rekao je Klanac, kojeg je prekinuo gromoglasan pljesak.

"Vrdoljak nikada niti jednog svog suradnika nije smatrao neprijateljem. Umjesto da ga ukorimo, pohvalimo ga za sve što je napravio za hrvatski sport", ponosno će za kraj Klanac.

Index Sport pratite na Facebooku:

 

Pročitajte više