Srbi na najteži način postali prvaci svijeta: U 10 dana četiri puta pobijedili u produžecima ili na penale!

Foto: Guliver Image/Getty Images

IMPRESIVNO je Srbija izborila svjetski naslov: U skupini su osvojili prvo mjesto, ispred Urugvaja, Malija i Meksika, ali njihov nevjerojatni pohod trajao je od početka do kraja nokaut faze.

> Srbija je omladinski prvak svijeta: Golom u 118. minuti pobijedila Brazil!

U osmini finala protiv Mađarske gubili su 0:1 sve do sudačke nadoknade, kada Šaponjić izjednačava, a onda (kao i u finalu), dvije minute prije kraja drugog produžetka Srbija golom, točnije autogolom Tabera pobjeđuje 2:1.

Slijedilo je četvrtfinale sa SAD-om, gdje su još jednom igrali 120 minuta, ali kako ni tada nije bilo pobjednika, ali ni golova, polufinalist se tražio penalima i pronađen je tek nakon devete serije, a za pobjedu Srbije i tada je zabio Maksimović, strijelac odlučujućeg gola u finalu.

Polufinale protiv Malija donijelo je nove produžetke; Srbija je povela preko Živkovića, izjednačio je Kone, a pobjednički gol (2:1) zabija Šaponjić u 101. minuti.

Finale naravno nije moglo završiti nego produžecima, a Srbija je opet tamo bila uspješna i protiv Brazila uzela svjetski naslov golom (2:1) u 118. minuti.

I sve ovo uspjelo im je bez Romea Jozaka...

Pročitajte više