Srbi okreću leđa Šukeru zbog poziranja na grobu Ante Pavelića!

Foto: Index

NAKON što je jučer Koalicija udruženja izbjeglica Srbije javno pozvala Fudbalski savez Srbije da preispita svoju odluku o podršci Davoru Šukeru i njegovoj kandidaturi za Izvršni odbor UEFA-e, predsjednik FSS-a Tomislav Karadžić pozvao ih je da hitno pokažu dokaze njegove podrške ustaštvu i kosovskoj samostalnosti.

> Zbog Indexove fotografije s Pavelićevog groba Srbi traže opoziv podrške Davoru Šukeru

To su, naime grijesi koje Šukeru Srbi najviše zamjeraju, te smatraju da takva osoba ne može zastupati interese Srbije u europskoj nogometnoj federaciji, što im je čelnik HNS-a obećao ovog tjedna.

"Kao što je poznato, FSS je organizacija potpuno posvećena nogometu i sportu. Sa HNS imamo dobre odnose, a naše selekcije igraju utakmice na raznim turnirima. Ono što nam nije poznato jesu neke stvari koje bi Šukera diskreditirale za izbor u Izvršni odbor UEFA-e. On je trenutno u obilasku svih saveza u regiji i prikuplja podršku. Izbori su u Beču sljedećeg utorka, i pozivam, najprijateljskije, gospodu iz Udruženja izbjeglica da nam što hitnije dostave dokaze o spornom angažiranju Davora Šukera, kako bismo preispitali našu podršku", poručio je Karadžić.

Prvi čovjek FSS-a osvrnuo se i na jedan detalj.

"Spominje se kako je Šuker obećao utakmicu Hrvatske sa takozvanom državom Kosovo. To jednostavno nije moguće, jer je FIFA striktno zabranila čak i prijateljske mečeve nepriznatog Kosova sa državama nekadašnje Jugoslavije", zaključuje Karadžić.

Pročitajte više