Srbija slavi Mitrovića, ali Albanci slave tri boda i poručuju: Mi se zadnji smijemo

Screenshot (Blic, Telegraf)

"STEFAN MITROVIĆ je heroj Srbije", naslovi su većine srpskih medija nakon utakmice Srbije i Albanije koja je prekinuta u Beogradu u 42. minuti.

"Zastavu na kojoj su bili albanski nacionalisti brzo je uhvatio i spustio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović, koji je tako postao heroj nacije. Navijači su na tribinama s oduševljenjem pozdravili njegov potez", piše Kurir.

Pored toga srpski mediji u strahu iščekuju odluku UEFA-e, te citiraju Albance koji su im se nakon utakmice s osmijehom zahvaljivali na lagano osvojena tri boda.

"Albanija će dobiti tri boda. Hvala Srbiji za tri lagano osvojena boda. Mi se posljednji smijemo", piše Albanian Soccer.

 

Blic, pak, piše da su srpski nogometaši dali nogometnom svijetu lekciju iz časti.

"Usprkos provokaciji, srpski nogometaši su štitili albanske igrače. Iako je na terenu u Humskoj vladao kaos, naši igrači su se ponašali za ponos. Pokazali su kako se treba ponašati u ovakvim situacijama."

"Zapamtite ovu dvojicu", naslov je Telegrafa, a odnosi se na albanske igrače Xhaku i Lilu, koji su "ničim izazvani napali Mitrovića i uzeli mu zastavu Velike Albanije."

Pročitajte više