Srna: Nakon svih niskih udaraca posljednjih godina, ova Hrvatska zaslužila je četvrtfinale



HRVATSKI nogometaši bili su vrlo zadovoljni remijem protiv Italije, a kao po dogovoru svi su sijali optimizam uoči dvoboja s Furijom.

"Bila je ovo jako teška utakmica, pogotovo u prvom dijelu kada su nam Talijani prelako dolazili u šanse na gol. U nastavku smo konsolidirali redove zasluženo remizirali s velikim Azzurrima. Rezultat je ok, a najvažnije je da je nakon utakmice atmosfera u svlačionici ostala dobra i optimistična. Svi vjerujemo u prolazak dalje, mislim da smo ga zaslužili. Objektivno nitko prije prvenstva nije očekivao da ćemo već nakon dvije utakmice osigurati četvrtfinale i to zaista nije bilo realno. Protiv Španjolaca moramo samo čvrsto i agresivno, imamo šanse", rekao je Danijel Pranjić.

Pletikosa: Nisam dobro vidio loptu

Pletikosa je bio bijesan na obrambene igrače kod Pirlova gola...

"Danas smo pokazali karakter prave momčadi. Nakon prvog poluvremena velike dominacije Talijana i gola minusa, u nastavku smo se vratili, a mogli smo i pobijediti. Izbornik je na poluvremenu dobro reagirao, malo ispremiješao momčad, zbog čega smo u drugom poluvremenu izgledali puno bolje. Da, ljutio sam se kod gola na igrače jer sam tražio tri igrača u živom zidu, a stala su četiri. Kako uvijek stanu i dva Talijana bio je preveliki zid i nisam mogao dobro vidjeti loptu. Uglavnom i dalje smo u igri, treba samo hrabro na Španjolce. Talijani su pokazali kako s njima", istaknuo je Pletikosa.

Strinić: Osjećam se moćno


Strinić je bio jedan od najboljih igrača Hrvatske...

"Zadovoljni smo, ali nismo završili posao, očekuje nas još teška utakmica sa Španjolcima, najteža do sada. U prvom poluvremenu zaista smo loše igrali, nikako nismo mogli uspostaviti našu igru, međutim drugih 45 minuta izgledalo je to puno bolje. Naravno da sam zadovoljan svojom igrom. Maksimalno sam spreman, osjećam se moćno i dajem svoj maksimum, a dobar nastup rezultat je svega spomenutog", napomenuo je Strinić.

Srna: Ponosan sam

Srna je svjestan kako su Španjolci favorit, ali i kako Hrvatska ima svoje adute..

"Veliki rezultat za nas. Moram reći kako sam ponosan na ovu ekipu i utakmicu koju je odigrali. Drugo poluvrijeme zaista smo se pokazali u pravom svijetlu, a smatram kako smo mogli i pobijediti. Tražili smo maksimalni rizik pred kraj i to nam se isplatilo. Španjolska? Ne treba bježati da su oni favoriti, međutim imamo i mi svoje adute. Iskreno, s obzirom što je sve prošla posljednjih godina, koliko je niskih udaraca dobila, zaslužili smo prolazak među osam najboljih", rekao je kapetan Hrvatske.

Mandžukić: Nisam bitan ja, nego momčad

Mandžukić je bio skroman, ovaj put pričao je samo o momčadi...

"Ne bi govorio o sebi, nisam ja bitan, bitna je momčad koja je u nastavku veliku Italiju zasjenila. Igrali smo vrlo dobro, a mogli smo i do pobjede da je bilo malo sreće. I ova utakmica pokazala je da imamo odlične igrače, a nema dvojbe da će Španjolcima biti jako teško protiv nas u posljednjem susretu", dodao je Mandžukić.

"Svi mogu biti ponosni kako je Hrvatska danas odigrala protiv Italije", u prolazu je dobacio Vukojević, da bi Ćorluka za kraj dodao: Ova momčad može igrati ravnopravno protiv Španjolske".

Pročitajte više