Srpski zapovjednik obrane i napadački adut puni poštovanja za Hrvate: Mandžukić i Olić samo su jedni od mnogih za maksimalni respekt

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEVEN SUBOTIĆ, bez kojeg je nezamisliva obrana Borussije Dortmund i srpske reprezentacije, kao i Aleksandar Mitrović, sjajni mladi (18) napadač, koji je nedavno za 5 milijuna rura iz Partizana prešao u Anderlecht, biranim riječima govore o Hrvatskoj, koju će u petak (20.45 sati) ugostiti na Marakani.

Subotić se prvo prisjetio poraza 0:2 u Zagrebu: "Ništa nam nije išlo u Zagrebu. Bio je to jedan od onih dana: Izađeš na teren, imaš plan, znaš što želiš, ali te lopta jednostavno neće . Nakon onako lošeg prvog poluvremena, nismo ništa ni mogli očekivati u drugom. Prilično nam je odnemoglo što je u Zagrebu bilo dosta mladih igrača, kojima je to bio prvi put da za reprezentaciju igraju u takvom ambijentu."

Subotić se ne slaže kako su ih sputali značaj utakmice i očekivanja javnosti: "Dugo igram u Njemačkoj, vrlo dobro znam kakva atmosfera vlada oko uzavrelih utakmica i u Zagrebu nismo zbog toga izgubili. Jednostavno, nije nam išlo."

Branič je uvjeren kako će Srbiji u petak navečer ići: "Momčad je vidljivo sve bolja kako je iza nas više vremena i utakmica. Pobjeda nad Hrvatskom puno bi značila našem narodu, pokušati ćemo sve da ga obradujemo, jer navijači će biti naša najveća prednost." očekuje Subotić.

Najveće opasnosti po gol koji čuva? "Mandžukić je najveća opasnost, i ovu sezonu je počeo u dobroj formi, ali tu je i Olić, a čak i na klupi imaju velike adute u Petriću i Eduardu."
 
Aleksandar Mitrović je nakon 15 golova za Partizan u prvoj seniorskoj sezoni, Beograd zamijenio Bruxellesom, a ističe kako je Hrvatska suparnik za koji ne treba posebna motivacija:
 
"Igramo derbi, svaki igrač jedva čeka istrčati na teren. Cijenim hrvatsku momčad. Mandžukić i Olić, strijelci iz prve utakmice, možda imaju najveću medijsku pažnju, ali pored njih još dosta hrvatskih reprezentativaca zaslužuje maksimalni respekt.

Na njima je veći pritisak, jer naš suparnik odlučuje o plasmanu na SP. Što se nas tiče, protiv Kolumbije smo nedavno odigrali zaista dobru utakmicu, ali nažalost primili smo gol koji je pokvario dojam. Ipak, igra iz Barcelone ono je čemu trebamo težiti."
 

Pročitajte više