Srušio britanski rekord: Di Maria potpisao za Manchester United, Realu 75 milijuna eura

Foto: Hina

MANCHESTER UNITED dogovorio je transfer Angela Di Marije, a sjajni krilni igrač već je sletio na Old Trafford i prošao liječnički pregled. Potpisao je petogodišnji ugovor s "Crvenim Vragovima".

Argentinski veznjak u Manchester United stiže iz Reala za 75 milijuna eura, što će biti rekordni transfer za britanske klubove. Mogao bi debitirati već u nedjelju na gostovanju izabranika Louisa van Gaala kod Burnleya.

"United je jedini klub zbog kojeg bih napustio Real"

"Oduševljen sam što sam se pridružio Unitedu. Uživao sam u Španjolskoj i puno klubova je bilo zainteresirano za mene, ali United je jedini klub zbog kojeg bih napustio Real", rekao je 26-godišnji Argentinac i dodao kako je u United stigao i zbog menadžera Louisa van Gaala.

"Van Gaal je fantastičan trener s puno uspjeha u dosadašnjoj karijeri. Impresioniran sam njegovom vizijom da vrati ovaj klub na vrh, gdje mu je i mjesto."

Van Gaal: Di Maria je svjetska klada, ali i timski igrač

Što o Di Mariji misli Van Gaal?

"Svjetska klasa, ali i timski igrač. Strahovito je brz i unosi nemir u suparničke redove. Izvrsno pojačanje za našu momčad!"

Dosadašnji britanski rekord držao je Chelsea koji je za 50 milijuna funti doveo Fernanda Torresa iz Liverpoola prije tri godine.

Pročitajte više