"Stigla ga zaslužena kazna": Pet godina zatvora Kinezu koji je u Japanu isključio Borisa Živkovića

ZBOG uzimanja mita i namještanja utakmica, kineski sudac Jun Lu osuđen je na pet i pol godina zatvora. Lu je još dobro i prošao, jer mu je prijetila i smrtna kazna!

Lu je 2002. godine na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji, konkretno u japanskoj Niigati, sudio dvoboj Hrvatske i Meksika u skupini. Bio je prvi kineski djelitelj pravde koji je imao čast suditi na završnici svjetskog prvenstva.

Tako je ušao u nogometnu povijest svoje zemlje, ali navijačima naše reprezentacije ostao je u sjećanju po tome što je isključio Borisa Živkovića i dosudio penal za Meksiko, kojeg je u jedini gol na utakmici pretvorio Chuatemoc Blanco, inače danas glumac u meksičkim sapunicama.

Međutim, penal koji je Lu dosudio nije odglumio, jer je Boris Živković kao "zadnji čovjek" obrane složio meksičkog napadača na travnjak, a sudac koji je u međuvremenu postao igrač (kladionica) djelovao je po "naputku Fife".

Podsjećamo, Lu je drugi poznati sudac sa SP-a 2002., koji je neslavno završio: U Italiji omraženi Byron Moreno iz Ekvadora, ove je jeseni u New Yorku uhićen dok je pokušavao prošvercati heroin i osuđen je na dvije i pol godine zatvora.

Pročitajte više