Stigla kazna i treneru Medvjeda: "Očekivano, KAC je ipak najtrofejnija autrijska momčad"


 

NOVE kazne stigle su na adresu Medveščaka uoči druge utakmice polufinala EBEL-a koju večeras Medvjedi igraju u Klagenfurtu.

U nabijenoj prvoj utakmici u Ledenoj došlo je do masovne tučnjave igrača momčadi koje su u tri godine nastupanja u istoj ligi uspjele razviti veliko rivalstvo.

Disciplinska komisija EBEL-a zbog događaja koji su dogodili na prvoj utakmici između kaznila je i glavne trenere oba dvije momčadi. Trener Medveščaka Marty Raymond i trener KAC-a Christian Weber suspendirani su na dvije utakmice uvjetno s rokom kušnje od tri mjeseca.

Nakon pregledavanja snimke Disciplinska komisija zaključila je da su u tučnjavi na ledu sudjelovali i igrači koji su bili na klupi. Prema pravilima igračima je zabranjeno napuštanje klupe i izlazak na led ukoliko se na ledu nalazi točan broj igrača. Ako igrači napuste klupe protivno pravilima, odgovornost trenera je da ih vrate nazad, odnosno da ih zadrže na klupi. Disciplinska komisija zaključila je da se trener Medveščaka i trener Klagenfurta nisu pridržavali tog pravila.

Žalba na ovu odluku Disciplinske komisije nije moguća.

Podsjetimo, jučer su potvrđene i kazne igračima Medveščaka, Frank Banham dobio je sedam, a Joel Prpić četiri utakmice kazne.

"Događa se ono što smo i očekivali", komentirao je sportski direktor Medveščaka Dragutin Ljubić za Mediaservis.

"Igramo protiv najtrofejnije austrijske momčadi pa ovakav razvoj događaja nije slučajan. Frank Banham treba biti kažnjen, ali sedam utakmica ipak je previše", smatra Ljubić.

Pročitajte više