Stigla službena potvrda - Keylor Navas novi golman Reala: U tri godine od treće lige do vrha svijeta!

Foto: Guliver Image/Getty Images

KEYLOR NAVAS (27), posljednje sezone najbolji golman Primere i jedan od najboljih vratara upravo završenog SP-a, prelazi u Real, nakon što je prvak Europe njegovom dosadašnjem klubu Levanteu platio odštetnu klauzlu od 10 milijuna eura.

Navasa se nakon sjajne sezone i nastupa u Brazilu, gdje je bio ključni čovjek u senzacionalnom pohodu Kostarike do četvrtfinala, povezivalo s Bayernom i Atleticom, ali Real je bio najbrži i osigurao potpis odličnog golmana.

Navas tako nakon Tonija Kroosa i Jamesa Rodrigueza postaje treća zvijezda SP-a koja je za briljiranje u Brazilu (tri puta proglašen igračem utakmice) nagrađena transferom na Santiago Bernabeu.



Španjolski mediji pišu kako Navasov dolazak u Madrid, sigurno znači odlazak Diega Lopeza, iako je on prije tri godine Realovu legendu Ikera Casillasa poslao na klupu.

Pobožni i skromni Navas ovim transferom nagrađen je za mukotrpan put od dna, jer prije samo tri godine s Albacetom ispao je u treću španjolsku ligu, odakle se izvukao posudbom u Levante, ali je na posudbi tamo prve sezone (11/12) igrao tek jednu utakmicu.

I sljedeće sezone, kada je definitivno prešao u Levante, bio je rezerva Gustavu Munui, da bi početkom sezone postao ne samo prvi golman svog kluba, nego i španjolske lige.
 

Pročitajte više