Štimac: Messi nije zaslužio Zlatnu loptu, i Robben i Müller su bili bolji od njega

Foto: Hina

LIONEL MESSI proglašen je najboljim igračem 20. svjetskog prvenstva, Zlatna lopta dodijeljena mu je nakon poraza njegove Argentine u finalu protiv Njemačke, a među brojne kritičare te odluke svrstao se i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac.

"Messi nije zaslužio Zlatnu loptu, bilo je boljih igrača, ali valjda su mu odlučili dati utješnu nagradu. Robbenov je učinak na SP-u bio veći, a i Müller je svakako zaslužio nagradu prije Lea", rekao je Štimac u emisiji HTV-a.
 
"Van Gaal je osmislio taktiku, ali Robben ju je provodio. I dok smo Messija vidjeli sedam do deset puta po utakmici, Robbena smo vidjeli pet puta češće. Stalno je tražio loptu, napadao braniče, zbroj golova i asistencija veći mu je nego Messijev, a ni jedna momčad na ovom SP-u nije ovisila o jednom igraču kao Nizozemska o Robbenu", dodao je Štimac, mada se preračunao u nekim podacima jer Robben nema veći zbroj golova i asistencija od Argentinca.
 
Oduševio Van Gaal, Mundijal ponudio agresivniji nogomet
 
Što se tiče trenera, za Štimca nema dileme da je najviše pokazao Louis Van Gaal: "Oduševio je u više navrata, ne toliko onaj njegov potez kad je uoči jedanaesteraca mijenjao vratara - jer to je bilo logično s obzirom na to da mu prvi vratar u životu nije obranio kazneni udarac - koliko način kako je komunicirao s igračima i mijenjao stvari na terenu. On je primjer kako se treba odnositi i kako reagirati u nekom trenutku."
 
Izbor najboljeg vratara smatra ispravnim, a općenito je i zadovoljan viđenim tijekom mjesec dana brazilskog Mundijala: "Igrao se dobar nogomet, bez kalkuliranja, agresivniji nego ranije."
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.