Štimac u Glasgowu govori da "nije pod pritiskom" (?!): "Utakmica sa Škotskom nam je kao trening"

Foto: Fah/HINA

"OSIGURALI smo play-off za SP, pa nam je utakmica sa Škotskom poput treninga", izjavio je Igor Štimac po slijetanju u Glasgow, gdje njegova i Mamićeva reprezentacija sutra od 21 sat igra posljednju utakmicu kvalfikacijske skupine za SP.

> Škotski izbornik se nasmijao na Štimčev dolazak "na  trening" u Glasgowu: "Igor je dobar dečko, neka priča što hoće"

"Nismo pod pritiskom", govori izbornik škotskim novinarima, ali oni koji su barem površno upoznati sa situacijom u Hrvatskoj i fronti koja se protiv Štimca pokrenula u javnosti i među navijačima, sigurno su mu htjeli postaviti koje potpitanje.

Nisu imali vremena ni ideje za tako nešto, ali su ga zato pitali koliko mu je važno pobijediti Škotsku:

"U svakoj utakmici važno je pobijediti" poručio je Štimac i otišao.

Navijačima Hrvatske problem je međutim što više "ne pamte" kada je posljednji put Hrvatska pod njegovim vodstvom slavila u službenoj utakmici.

Kad smo već kod Škotske, upravo ta reprezentacija i to u "B" sastavu, pobijedila je u lipnju Hrvatsku na Maksimiru (1:0) na utakmici koju je zbog suspenzija i ozljeda igrala bez sedam prvotimaca, dok je Štimac izgubio iako je igrao s najjačom momčadi.

A što se tiče onog što je Štimac rekao, kako "nije pod pritiskom", izbornik je zapravo u pravu, jer i sam zna da ako prođe dodatne kvalifikacije, nitko se više neće ni sjećati njegove crno-crne koalicije s "neprijateljom" Mamićem, pozivanja u reprezentaciju Radoševića i Halilovića, pa ni osvojenih tek 17 od 27 bodova u kvalifikacijskoj skupini. 

Pročitajte više