Stiže Martino - Vilanova više nije trener Barcelone, Messi mu poručio: "Snage Tito! Svi smo s tobom u ovoj borbi"

Foto: Guliver Image/Getty Images

BARCELONA je na izvanrednoj konferenciji za novinare otkrila da Tito Vilanova više nije trener španjolskog prvaka.

Vilanova je na Barceloninu klupu sjeo na kraju prošle sezone. Krajem godine vratio mu se tumor parotidne žlijezde. Nakon liječenja u New Yorku njegovo stanje se poboljšalo. Sada se opet nešto zakompliciralo, te je Tito odlučio napustiti klupu Barcelone.

"Vilanova će nastaviti svoje liječenje i zbog toga ne može više biti trener Barcelone. Ovo je težak udarac za klub, ali u dosadašnjoj povijesti smo iz problema izlazili još jači", izjavio je predsjednik katalonskog kluba Sandro Rosell i dodao da će Barcelona će novog trenera dobiti sljedećeg tjedna.

Podrške stižu sa svih strane svijeta

Podrška mu neprestano stiže iz nogometnih, ali i sportskih krugova općenito putem društvenih mreža... "Snage Tito! Svi smo s tobom u ovoj borbi", poručio je Vilanovi najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi putem Facebooka. "Snage Tito. Sjajan si i uvijek ću biti uz tebe, velik zagrljaj", poručio je donedavni igrač Barcelone, a aktualni član Monaca Eric Abidal.

"Svi u nogometnom klubu Chelsea žele Titu Vilanovi brz oporavak. Jose Mourinho, trenersko osoblje i svi igrači šalju svoje najbolje želje za njegov brz oporavak", stoji u Chelseajevom priopćenju. "Moje misli i najbolje želje za pun oporavak su sa Titom Vilanovom, njegovom obitelji i Barcelonom", poručio je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Španjolski košarkaš LA Lakersa Pau Gasol Vilanovi je poručio:"Prva i najvažnija stvar u životu je zdravlje. Moje najbolje želje Titu Vilanovi u ovom teškom trenutku." Inače, podršku Vilanovi također su iskazali Radamel Falcao, Thiago Alcantara, Pepe Reina, Juan Mata, Santi Cazorla, Alvaro Negredo, David Villa...

Gerardo Martino preuzima Barcelonu!?

Prema pisanju Marce, Barcelona je uspostavila kontakt s Argentincem Gerardom Martinom. 50-godišnji strateg, popularnog nadimka "Tata", bivši je izbornik paragvajske reprezentacije, a trenutno je bez posla budući je nedavno završio suradnju s Newell's Old Boysima. Inače, ostali treneri koji se zasad spominju kao potencijalni Vilanovini nasljednici su Marcelo Bielsa, Michael Laudrup te Andre Villas-Boas.

Pročitajte više