Što mu je napravio Mossad: Tvrtko Kale želi sravniti Gazu, promijenio je ime, postao Židov i navija za Izrael

Foto: Index

OTKADA je hrvatsku nogometnu ligu zamijenio onom izraelskom, nekadašnji vratar Hajduka Tvrtko Kale uzrokuje nevjericu i sablazan.

Prvo se na nacionalnoj televiziji, nakon godinu dana boravka u Izraelu, izjasnio kao Židov da bi potom u rujnu 2007. godine, nakon što je papirima dokazao židovsko podrijetlo, dobio i državljanstvo te putovnicu, u međuvremenu se zaručivši sa stanovitom Ronit Dahan. 2008. godine kao golman Beitar Jerusalema izjavio je:"Mislim da bi Gazu trebalo vojnim putem potpuno izbrisati". Čelnici Maccabija iz Akel Nazareta tjednima su prosvjedovali i tražili kaznu za nepromišljene izjave, međutim Kale se izvukao bez posljedica.

U listopadu iste godine, kada je Hrvatska igrala kvalifikacijski dvoboj s Izraelom, Tvrtka je kontaktirao stožer hrvatske nogometne reprezentacije. Tražili su poneki savjet, a ovaj im je odgovorio: "Ne želim otkrivati tajne izraelske reprezentacije, ionako ću navijati za njih". Zbog toga je izazvao žestoku reakciju reprezentativnog vratara Vedrana Runje: "Što reći o čovjeku koji je zaboravio odakle dolazi, na svoju domovinu i na svoju vjeru? O njemu zaista nemam komentara".

U lipnju 2010. godine Kale je odlučio promijeniti ime kako bi se što bolje uklopio u novi svijet i život u potpunom skladu s židovskom vjerom. Ime Tvrtko zamijenio je onim Dreshler. Ovih dana Kale, vratar Hapoela, ponovno je napunio medijske stupce, nevjerojatnim gafom u gradskom derbiju protiv Maccabija. Prvo je loše boksao loptu pa ju zaboravio uhvatiti, dozvolivši protivničkom napadaču da se gotovo ušeta u gol.

Pročitajte više