Što se događa u francuskoj reprezentaciji? Onesta u Kataru smijenio legendarnog kapetana

 Foto: Guliver Image/Getty Images

CLAUDE ONESTA, izbornik francuske rukometne reprezentacije, smijenio je kapetana Jeromea Fernandeza!
 
"Jerome Fernandez više nije moj primarni kontakt s momčadi", rekao je Onesta na press-konferenciji u Kataru, gdje njegovi izabranici nastupaju na Svjetskom prvenstvu.
 
Veliko iznenađenje je što se Onesta na ovu odluku odlučio tijekom Svjetskog prvenstva, točnije nakon samo dvije utakmice, a ne uoči natjecanja.
 
"Iznenađen sam! Pitao sam izbornika što se događa, a on mi je objasnio da nije ništa osobno i da moramo gledati naprijed", izjavio je Fernandez, najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije.
 
 
 
Onesta, izbornik aktualnih europskih prvaka, još uvijek nije otpisao 37-godišnjeg Fernandeza.
 
"Ako bude dobar, igrat će na Olimpijskim igrama 2016. godine. Ali, to je za godinu i pol i ne mogu se kladiti da će tada biti dobar kao danas. Zločin bi bio držati nekoga njegovih godina na terenu kada imamo mladiće poput Accambraya i N`Guessana."
 
"Fernandez nema problema s Onestom"
 
U prve dvije utakmice u Kataru Fernandez nije briljirao. Iz šest šuteva je postigao samo jedan gol. Je li Onesta upravo u Kataru shvatio da mu igrač Toulousea više ne može pomoći?
 
"Ja sam na raspolaganju izborniku ako me treba. Jerome Fernandez nema problema s Claudeom Onestom", poručio je Fernandez, rukometaš koji je s Francuskom osvojio dva olimpijska, te po tri svjetska i europska zlata.
 
Francuska je u prvom susretu pobijedila Češku s tri gola razlike (30:27), a u drugom Egipat sa četiri (28:24).
 


 

 

Pročitajte više