Što se događalo u Beogradu? Kolarov branio Albance od navijača i zaštitara, na travnjak uletio i Bogdanov

Foto: Hina, Guliver Image/Getty Images

NAKON što je dron sa zastavom "Velike Albanije" prekinuo utakmicu Srbije i Albanije, došlo je do velike tučnjave na travnjaku stadiona JNA.

> Šverceri iz Skopja se hvale: Mi smo u Beogradu vozili bespilotnu letjelicu sa zastavom Velike Albanije!

> Srbija slavi Mitrovića, ali Albanci slave tri boda i poručuju: Mi se zadnji smijemo

> Dočekani kao heroji: Deseci tisuća navijača u Tirani čekali povratak albanskih igrača iz Beograda

> Nevjerojatne scene: Albanska nacionalistička zastava bespilotnom letjelicom ubačena u teren, igrači se potukli, susret prekinut!

> Kapetan Albanije: Bane Ivanović je pozitivan primjer

> Četiri albanska igrača ozlijeđena: "Strašno! Napadnuti smo čak i u službenim prostorijama stadiona"

> Bekim Balaj, Albanac koji je Srbima oteo zastavu: Svaki bi Albanac napravio isto

> Uefa tražila da se susret nastavi, Albanci odbili, pokrenuta istraga, a ulice Prištine slave

Sve je počelo kada je srpski nogometaš Mitrović pokušao ukloniti zastavu s travnjaka, no ubrzo su ga okružili albanski igrači koji su mu uzeli zastavu i krenuli je ostaviti na svoju klupu za pričuve.

I utakmica bi vjerojatno bila nastavljena uz nekoliko žutih kartona zbog naguravanja, da se u sukob na travnjaku nije umiješao navijač koji je albanskog igrača udario stolicom. Tada je počelo - na travnjak su uletjeli navijači Partizana s južne i navijači Crvene Zvezde sa sjeverne tribine. 

Rijetki od njih su se probili do albanskih igrača, koji bi ih uglavnom uz nekoliko udaraca vratili na tribine. No, Albanci nisu strahovali samo od 25 tisuća navijača, već i od zaštitara budući da se njih nekoliko, umjesto da zaustavi navijače, sukobilo s albanskim igračima.

Jedan od navijača koji je ušao na travnjak je i Ivan Bogdanov, vođa navijača Crvene Zvezde koji je svjetsku slavu stekao u Genovi 2010. godine na utakmici Italije i Srbije. Tada je sudjelovao u prekidu utakmicu i osuđen je na tri godine i tri mjeseca zatvora.

 

Veliku ulogu sinoć na stadionu Partizana odigrao je Aleksandar Kolarov. Branič srpske reprezentacije nije se poput većine svojih suigrača naguravao s Albancima, već je trčao s jednog kraja travnjaka na drugi kako bi zaštitio goste i navijače tjerao na tribine.

Unatoč njegovim molbama Albanci su žestoko napadnuti na izlasku s travnjaka. Prije ulaska u tunel gađani su svim i svačim, a neki od srpskih navijača uspjeli su se i probiti do njih, te im zadati nekoliko udaraca.

Još se ne zna kakva će biti odluka UEFA-e, čiji je predstavnik Albancima sinoć ponudio nastavak utakmice pred praznim tribinama, ali su oni odbili tu ponudu jer ih je nekoliko ozlijeđeno u sukobu.

Pročitajte više