Što vam znači 13.5.1990. - šaljite nam svoje komentare i fotografije s Maksimira

Screenshot (Youtube)

13. SVIBNJA jedan je od ključnih datuma u raspadu Jugoslavije, a mnogi ga obilježavaju kao početak rata za nezavisnu Hrvatsku. Na taj dan 1990. godine trebala se igrati utakmica na Maksimiru između Dinama i Crvene Zvezde.
 
Već nekoliko sati prije utakmice počele su tučnjave između Bad Blue Boysa i Delija na ulicama, a najveći sukob dogodio se na stadionu između navijača, ali i između navijača i policije. 
 
''Situaciju su nabrijale snažne međunacionalne tenzije, no uvijek je tako bilo na derbijima Dinama i Zvezde. To nije bila posljednja utakmica ovih rivala, iza toga je odigrano još čitavo prvenstvo. Dinamo je Zvezdu 1991. pobijedio s 3:2, to je bila predivna utakmica na kojoj nije bilo nikakvih nereda. Mislim da je teza da je rat počeo na Maksimiru čista mistifikacija, riječi su jednog navijača Dinama koji je tog proljetnog dana prije 25 godina bio na Maksimiru.
 
Pozivamo sve one koji su tog dana bili na Maksimiru da osobnim svjedočanstvima dočaraju što je za njih ta utakmica značila te kako na nju i DInamo gledaju 25 godina kasnije.
 
Najzanimljivije komentare i fotografije objavit ćemo u našoj rubrici "Vaši komentari".
 
Komentare i fotografije nam šaljite na sport@index.hr 
 

Dobro jutro na ovaj poseban datum. Što vama znači 13.5.1990.? Šaljite nam svoja sjećanja i komentare.

Posted by Index Sport on 12. svibnja 2015

Pročitajte više