Strah od Španjolca koji dijeli kartone za svaki prekršaj: Ovim nogometašima prijeti neigranje na Maksimiru

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKI nogometaši večeras (20 sati) ne strahuju samo od moćnog islandskog napada, zime u Reyjkaviku, već i suca Alberta Undiana Mallenca.

Španjolac je u svijetu nogometa poznat kao jedan od sudaca koji dijeli najviše žutih kartona, a čak 11 hrvatskih reprezentativaca ima žuti karton i prijeti im suspenzija za uzvrat na Maksimiru.

Luka Modrić i Mario Mandžukić najvažnija su Kovačeva imena na popisu nogometaša koje jedan karton dijeli od suspenzije. Tu su još Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Josip Šimunić, Niko Kranjčar, Šime Vrsaljko, Gordon Schildenfeld, Nikica Jelavić i Eduardo. Za utakmicu na Islandu zbog parnih žutih kartona suspendiran je Ognjen Vukojević kojeg Kovač nije ni pozvao.

"Ne znam jesmo li ikad imali toliko kartona, no u Reykjaviku ne možemo igrati košarku . To neće utjecati na moj izbor momčadi, moramo igrati nogomet, nužno je da ulazimo u duele, ne glupo, ali muški, ako je neophodno napraviti prekršaj i dobiti žuti karton, onda ga treba napraviti. Dakako, ne smijemo ih dobivati nepotrebno", rekao je Kovač uoči utakmice.

Stanje s kartonima nije bajno ni u domaćoj momčadi. Najbolji Islanđanin Gylfi Sigurdsson, veznjak Tottenhama, u strahu je od Mallenca, kao i Kolbein Sigthorsson, Aron Gunnarsson, Alfred Finnbogason, Kari Arnason, Eggert Jonsson, Solvi Ottesen i Emil Hallfredsson.

Najnovije vijesti o hrvatskoj reprezentaciji i utakmicama s Islandom čitajte na Indexovoj temi:

Pročitajte više