Strupar demantira Štimca: Razlog poraza nije umor! Još smo i dobro prošli

Foto: Guliver Image/Getty Images

IGOR ŠTIMAC može zahvaliti Albertu Aquilaniju što je Hrvatska još u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo. Talijanski reprezentativac pogodio je za 2:2 u prvoj minuti sudačke nadoknade protiv Danske i time donio Hrvatskoj plasman u dokvalifikacije.

> ANALIZA IVANA JURIĆA O ŠTIMČEVOJ 3-4-3 TAKTICI 

Nakon poraza od Belgije, drugog na Maksimiru u ovim kvalifikacijama, Štimac neće reći da je pogriješio. Hrvatski izbornik se pravdao da su njegovi igrači bili dekoncentrirani i potrošeni.

"Ne možeš reći da je netko potrošeniji od drugog", demantira hrvatskog izbornika bivši igrač reprezentacije Belgije, Hrvat Branko Strupar. 

"Ti igrači igraju isto srijeda-subota. Igraju Ligu prvaka, nacionalno prvenstvo i za reprezentaciju. Možda na terenu to tako izgleda, ali to nije opravdanje. Jednostavno naletjeli smo na boljeg, Belgija nas je zasluženo pobijedila", poručio je za Media servis Strupar kojem je srce sinoć bilo podijeljeno. U Belgiji je stvorio svoje nogometno ime igrajući na Europskom i Svjetskom prvenstvu, a s druge strane teško mu je bilo gledati mučenje naših reprezentativaca.

Strupar vjeruje da se previše očekuje od najskupljeg hrvatskog nogometaša Luke Modrića, koji u reprezentaciji često usporava igru. 

"Previše se potrošio da bi nekog doveo u izglednu poziciju. Očekuje se - hajde Luka, daj njemu loptu i pa će on sve riješiti. Ispadamo kao pročitana knjiga zato što kad zaustaviš Luku onda je gotovo, a to nije tako jer mi imamo dosta kvalitetnih igrača. Jednostavno smo bili nemoćni."

Golove smo primili nakon dvije velike pogreške, a Strupar se očito ne slaže niti da smo zaslužili remi, u što je uvjeren Štimac. 

"Takve greške su nekako naivne. Kad gubiš od Belgije 2:0 teško se vratiti. Pribojavao sam se da nam ne zabiju još koji gol, Pletikosa je skinuo nekoliko lopti i rezultat 2:1 na kraju izgleda sasvim pristojan, ali si izgubio utakmicu", smatra Strupar.

Pročitajte više