Suarez ukrao šou: Zabio dva gola Engleskoj, tješio tragičara pa zaplakao

Foto: Hina; "To nije normalno, frajer dvaput dirne loptu i zabije dva gola", rekao je Robert Prosinečki o igri Luisa Suareza

 LUIS SUAREZ u suzama je istrčao pred kamere nakon što je Engleskoj utrpao dva gola i zadržao Urugvaj u igri za drugi krug Svjetskog prvenstva.  


Nije ga bilo protiv Kostarike u prvoj utakmici u Brazilu, koju je Urugvaj iznenađujuće izgubio, ali vratio na najbolji način i još jednom postao spasitelj svoje ekipe, kao što to radi posljednje dvije sezone u Liverpoolu.

Kao Garrincha i Maradona

Ovaj put protiv sebe je imao engleske navijače, najbliže suigrače i prijatelje i najjače engleske braniče, ali od pet prilika dvije je iskoristio za dva gola i ušao u povijest kao prvi igrač iz Premiershipa kojemu je to uspjelo protiv Engleske. Prije njega dvostruki strijelci protiv Engleza bili su Garrincha, Maradona i Thomas Müller.

Prosinečki: To nije normalno, frajer dvaput dirne loptu i zabije dva gola

"To nije normalno, frajer dvaput dirne loptu i zabije dva gola", rekao je Robert Prosinečki komentirajući utakmicu Urugvaja i Engleske na HTV-u nakon koje se poklonio Suarezovoj predstavi.

Čudili su se i drugi, a zapljeskali su mu i Englezi.

"Suarezov prvi gol je bio izuzetan. Kod drugog je imao sreće. Svi znamo koliko on može. Dobro smo ga pazili, ali on je takav da iskoristi svaku šansu", rekao je nakon poraza razočarani engleski izbornik Roy Hodgson.

Hladnokrvno je na korak do ispadanja sa SP-a gurnuo Englesku i svog kapetana Stevena Gerrarda, koji mu je i "poklonio" priliku za drugi gol. Nakon utakmice pokušao ga je utješiti, ali nije pomoglo.

"Sanjao sam ove golove"


"Sanjao sam ove golove. Patili smo ali pobijedili i to se računa. Čeka nas velik izazov, igramo protiv Italije i to će biti teža utakmica", rekao je Suarez kroz suze nakon utakmice i dodao:

"Ovo je bila posebna utakmica za mene. Za ovo se živi! A svim onim kritičarima - Evo vam sad!"


 
Protekle sezone za Liverpool je zabio 31 gol u 33 ligaške utakmice, iako je zbog suspenzije propustio početnih šest kola. Na SP je stigao s ozljedom, a protiv Engleske je igrao jer je jednostavno morao.

"Imao sam grčeve deset minuta prije drugog gola, ali nešto mi je govorilo da ostanem na terenu. Veliko hvala našem fizioterapeutu. Da nije bilo njega, ne bih igrao na SP-u", dodao je Urugvajac.

Objavio je nakon toga na internetu i poruku snimljenu u svlačionici, a u kojoj je pozdravio obitelj i uputio zahvale.
 

Pročitajte više