Subašić se riješio Valdesa, ali evo mu nove brige: Monaco za 12 milijuna dovodi golmana Portugala!

Foto: Guliver Image/Getty Images

RUI PATRICIO, 25-godišnji golman posrnulog portugalskog velikana Sportinga i reprezentacije Portugala, nova je meta Monaca za jačanje vratarskih pozicija, nakon što se Victor Valdes iz Barcelone, zahvalio na ponudi dojučerašnjeg francuskog drugoligaša.

Dovođenje Portugalca u Monte Carlo još izvjesnijim čini uključenost u posao super-agenta Jorgea Mendesa, čiji su klijenti Mourinho i Ronaldo i koji je još prije početka prijelaznog roka kod bogatog gazde Ribolovljeva doveo čak četiri igrača: Falcaa, Moutinha, Jamesa Rodrigueza i Ricarda Carvalha.

Riu Patricio je itekako zainteresiran za odlazak iz Sportinga u kojem je od početka karijere, jer taj klub je već godinama samo na papiru član "Velike trojke" portugalskog nogometa, a ove sezone je bio tek sedmi i nije se niti uspio plasirati u Europu. Uz to, u financijskim je problemima, pa bi im 12 milijuna eura, na koliko cijene vratara, bitno olakšallo situaciju.


Danijel Subašić, koji je tri godine stariji od Patricia, od dolaska iz Hajduka u siječnju 2012. odličnim je obranama, kojima je klub spašavao od ispadanja u treću ligu i vodio do povratka u prvu, zaslužio biti "preplaćen" na status prvog golmana, što su i potvrdili iz kluba, ali nakon što je propao transfer Valdesa. Sada se čini kako se našem gomanu sprema nova konkurencija.
 

Pročitajte više