Sudar "ilegalaca": Haye i Chisora bore se u Londonu pod okriljem luksemburške federacije!

IAKO su ostali bez britanskih licenci teškaši David Haye i Dereck Chisora dogovorili su obračun pod okriljem Luksemburške boksačke federacije. Borbu je za BBC potvrdio Chisorin menadžer Frank Warren.

Rukavice će kontroverzni boksači ukrstiti na londonskom Upton Parku 14. srpnja. Novinske stupce ispunjavali su nedavnim sukobom na konferenciji za novinare nakon dvoboja Chisore i Ukrajinca Vitalija Klička u Münchenu.

Zbog niza incidenata uključujući šamaranje i pljuvanje rivala Klička Chisora je zaradio suspenziju Britanskog boksačkog saveza i WBC-a, dok se Haye povukao prošlog listopada nakon poraza od Vladimira Klička u Hamburgu.

"Ono što je Chisora učinio u Münchenu bilo je glupo i zaslužuje kaznu, no kako je njegova žalba na odluku o suspenziji odgođena za srpanj to je čak šest mjeseci bez nastupa. Zašto on ne bi zaradio nešto za život", izjavio je Warren koji je odustao od svog dijela financijskog kolača u ovom dvoboju, a zaraditi će jedino na prodaji prava televizijskog prijenosa meča.

Pročitajte više