Šuker: Našem Hajduku neće proći izmjene Zakona o sportu, žalili smo se UEFA-i i FIFA-i

Foto: Hina

DAVOR ŠUKER svoju je kampanju za ulazak u Izvršni odbor UEFA-e započeo u Sarajevu, a nakon toga posjetio je Makedoniju i Njemačku. Međutim, predsjednik HNS-a ne staje. Iduće destinacije su Engleska, Srbija, Mađarska...

"Čuo sam se s mnogo predsjednika i dobio sam mnogo podrške, od Karadžića do mog bivšeg suigrača Savićevića", kaže Šuker koji, u slučaju da uđe u IO UEFA-e, neće dati ostavku.

"Bit ću predsjednik HNS-a, imat ćemo duplu moć. Imat ćemo vrlo značajan glas prema UEFA-i i FIFA-i", objasnio je Šuker u intervjuu za RTL. 

"Politika se ne smije miješati u nogomet"

I dok on putuje po Europi, Hajduk je krenuo u hitnu izmjenu Zakona o sportu. Ipak, tvrdi Šuker, Hajduk neće uspjeti...

"Mi nemamo ništa protiv Hajduka. Želimo da bude nositelj kvalitete, dika i ponos Dalmacije i Hrvatske. Da ne bude po crnim listama. Svaka čast njihovoj udruzi, ali to im neće proći. Politika se ne smije miješati u nogomet. Ne vjerujem da će im to ući u Sabor, a ako uđe mi smo već pisali UEFA-i i FIFA-i tako da smo mirni", poručio je Šuker.

"Hajduk mora krenuti put Rijeke i Dinama"

Predsjednik HNS-a osvrnuo se i na privatizaciju Dinama.

"Ne znam smijem li kao predsjednik HNS-a biti vlasnik dionica nekog kluba. Svaka pomoć klubu, bilo u obliku kupnje dresa, šala ili dionice je dobra stvar i ja im želim sve najbolje u tome. Drago mi je što se kod nas stvari pomiču na bolje, što vidimo na Dinamu i Rijeci. Nadam se da će i Hajduk to ubrzo shvatiti i da će ubrzo krenuti s ulaganjima, jer to je jedini put da osigura Europu".

 

Pročitajte više