Šuker je favorit za ulazak u IO Uefe, Platini želi i Savićevića

Foto: Hina

DAVOR ŠUKER, službeni predsjednik hrvatskog nogometa, mogao bi već u ponedjeljak postati novi član Izvršnog odbora UEFA-e, krovne europske nogometne organizacije.

Hrvatskoj nogometnoj javnosti već su poznate europske ambicije nekadašnjeg gologetera, a danas omražene maskote klana Mamić - Vrbanović koji vlada domaćim nogometom. Šuker nije nimalo skrivao da mu je fotelja HNS-a samo odskočna daska za konačni cilj, odbore FIFA-e u kojima može nastaviti živjeti životom zvijezde.

Njegova kandidatura postala je ozbiljna nakon Šukerovih posljednjih lutanja po svijetu i lobiranja kod provjerenih, ali mutnih likova iz Blatterovog nogometnog cirkusa, a danas je i ugledni španjolski list "Mundo Deportivo" istaknuo kako je Šuker jedan od favorita za ulazak u IO UEFA-e.

Izvršni odbor UEFA-e priprema se za smjenu pojedinih članova kojima ove godine ističe mandat. Među njima su Španjolac Angel Maria Villar, Ukrajinac Grigorij Surkis, Turčin Erzik, Rumunj Mircea Sandu, Švicarac Peter Gillieron, Bugar Borislav Mihajlov te Rus Sergej Furšenko.

Osim Šukera, kao budući članovi IO-a spominju se i crnogorska legenda Dejan Savićević te Poljak Zbigniew Boniek, koji su Platinijevi ljudi od povjerenja. Prema najavama, Šuker bi u IO mogao ući tek u travnju na Kogresu UEFA-e.

Sastanak IO-a UEFA-e je u ponedjeljak i utorak, a na njemu će biti govora i o budućnosti klupskih natjecanja i europskih kvalifikacija za reprezentacije, a moguće je i da će prvi čovjek UEFA-e Michel Platini, odnosno netko iz njegove organizacije istupiti kao potencijalni protukandidat Seppu Blatteru za mjesto predsjednika FIFA-e.

Iz HNS-a su najavili kako će u toj borbi stati na stranu UEFA-e, odnosno protiv Blattera.

Pročitajte više