Šuker pokušao izgovoriti što je bilo na sastanku, a onda se dogodilo nešto nezamislivo

Foto, video: Dario Dalmacija/Index

DAVOR ŠUKER nakon sastanka s čelnicima Hajduka, kojeg nije otvorio za novinare unatoč zahtjevu splitskog kluba, pred novinarima je ostao tajnovit. Rekao je tek da je vrlo zadovoljan i kako slijede novi razgovori, a počastio je hrvatsku javnost s čak tri svoja prepoznatljiva osmijeha u pokušaju da ispriča što se točno dogodilo na sastanku.

> "Slučajno" se rukovali Brbić i Šuker: HNS će o Lokomotivi raspraviti "prvom sljedećom prigodom"

"Imali smo pristojan razgovor, bez kompromisa, bezuvjetno. Mogu reći da sam presretan sastankom. Normalno da ćemo zahtjeve i primjedbe gledati kroz naša tijela, kroz Izvršni odbor razgovaramo i da odgovorimo Hajduku. Osobno sam prezadovoljan sastankom".

Hajduk je izrazio sedam konkretnih zahtjeva i prijedloga o kojima se potom raspravljalo. Razgovaralo se o statusu Udruge prvoligaša te povjerenika za natjecanje i disciplinskog suca 1. HNL. Hajduk je dao primjedbu na postupak licenciranja klubova na način da traži veću dostupnost informacija, izrazio je i nezadovoljstvo činjenicom da je NK Lokomotiva dobila licencu za narednu sezonu. Nastavno na tu temu, HNS i Hajduk složili su se o potrebi ograničavanja broja ustupljenih igrača između pojedinih klubova te će o toj temi također razgovarati Izvršni odbor HNS-a. Hajduk je pokrenuo i temu zastupljenosti u tijelima HNS-a.

"Vidjeli ste priopćenje. Znamo koje stvari muče Hajduk. Imamo vremena do IO-a, moći ćemo konkretno razgovarati, vidjeti kroz tijela sve što muči Hajduk i odgovoriti im", ostao je zatvoren Šuker uz kiseli osmijeh.

"Imali smo dobre razgovore, vidite osmijeh na licu. Na kraju, važna stavka o kojoj nismo razgovarali je utakmica s Italijom i Bugarskom, naša delegacija ići će u ponedjeljak u Split na razgovore. Bitno je da dođemo na razinu što nas UEFA i sva ta naša natjecanja traže. I na kraju, ponavljam, evo još jedan mali smješak", ispalio je najveći "brend" hrvatskog nogometa. (Potencijalnu izjavu godine pogledajte nakon 2:00 minute videa)

Kakvi su sada odnosi HNS-a i Hajduka?

"Sačekajmo IO, ne možemo mi danas odlučiti, čuli smo što ih muči. I na kraju ćemo im dati odgovore. Treba nam vremena".

Možda na zajedničkom ručku?

"Rekli su odmah da neće na ručak. Mislili su da će taj sastanak trajati unedogled. Rekao sam i prije da će bit gotovo u sat, dva, svi izlagači su bili kratki, gledali smo se u oči i ljudski razgovarali, bez fige u džepu. Mogu biti zadovoljan. Svi su bili zadovoljni".

Koliko je sastanak legitiman budući da je većina članova kažnjeno?

"Ne bih. Najvažniji je ovaj osmjeh. Da smo razgovarali, vrijeme će potvrditi za neke stvari koje se može napraviti ustupak. Ima jedno sedam pitanja, razgovarali smo na dobrobit svih", zaključio je Šuker.

Pročitajte više