Šušak najavljuje EL: Rijeka je bolja od Ferencvaroša, a Hajduku će sjećanje na Shelbourne jako dobro doći

Foto: NK Zagreb

U RAZGOVORU za Index hrvatski stručnjak Ivo Šušak najavio je dvoboje hrvatskih predstavnika u drugom pretkolu Europa lige. Prisjetimo se, Rijeka će snage odmjeriti s mađarskim Ferencvarošom, Hajduk će igrati protiv irskog Dundalka, a Split protiv izraelskog Hapoela Be`er Sheva.


Rijeka - Ferencvaroš


"Sigurno da je to klub s najvećom tradicijom u Mađarskoj i koliko vidim, Kek je vrlo ozbiljno shvatio suparnika. Bez obzira što Mađari ne predstavljaju neki nogometnu silu, postoje negativna iskustva hrvatskih klubova s Videotonom i Debrecenom. Međutim, smatram kako je Rijeka bez obzira na sve favorit. Jednostavno ima bolju momčad."

"Iskreno me raduju uspjesi Rijeke. Pokazalo se da je klub s Kantride ulaskom talijanskog kapitala sasvim stasao uz predsjednika Miškovića i sportskog direktora Srećka Juričića, koji radi izvrstan posao. To je poučak za mnoge druge klubove".

Dundalk - Hajduk


"Neki put zna biti i dobra stvar što naši klubovi imaju negativna iskustva iz povijesti, a pritom naravno mislim na Shelbourne. Irci su ratnički narod koji će u ovu utakmicu ući sa 120 posto. To će za njih biti dvoboj na život ili smrt. Hajduk bez obzira na mladost ima kvalitetu i vjerujem da može već u prvom susretu riješiti sve."

"Čujem da su ambicije na Poljudu sve veće i moram reći da nije pošteno na Tudora svaljivati velika očekivanja, jer Bijeli zaista nisu u mogućnosti dovesti kvalitetna pojačanja. Ipak, izbacuju permanentno sjajne mladiće iz škole, a s obzirom na klimu koju navijači stvaraju uvijek će biti neugodan protivnik."

Split - Hapoel


"Prije svega valja napomenuti kako Izraelci ulažu goleme pare u nogomet i da su prva četiri kluba tamošnje lige izuzetno kompliciran protivnik za sve hrvatske klubove. Split je u ovom ždrijebu jako loše prošao i imaju gotovo nemoguć posao."

"Crvene sam gledao protiv Mike i ostavili su dobar dojam. Kad se još kompletiraju bit će ozbiljna momčad koja zna igrati na rezultat. Ukoliko Splitovci žele proći u drugu kolo moraju se potruditi ne primiti gol u prvom susretu pa onda u uzvratu pokušati iznenaditi, pogotovo ako se bude igralo na Cipru."

Pročitajte više